Υλικά

Για την πανακότα

  • 500 ml κρέμα γάλακος (35% λιπαρά)
  • 220 ml γάλα
  • 9 γρ. φύλλα ζελατίνης
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 
  • ξύσμα από ½ λεμόνι

Για το σιρόπι ροδιού

  • 150 ml χυμό ροδιού, φρέσκο
  • 80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 3 κ.γ. κορν φλάουρ
  • σπόρους από 1 ρόδι

Λευκό, ημιαφρώδες Μοσχάτο με αρώματα βερίκοκου, άνθεων και εσπεριδοειδών, απαλό στο στόμα με φρουτώδη επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Deus White - Cavino

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για την πανακότα με σιρόπι από ρόδι, ετοιμάζουμε πρώρα το σιρόπι: Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το μισό χυμό ροδιού, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  2. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στον υπόλοιπο χυμό ροδιού, τα ρίχνουμε κατσαρολάκι και ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να αρχίσει να δένει το σιρόπι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  3. Σε ένα μπολ με νερό και παγάκια βυθίζουμε τα φύλλα ζελατίνης και τα αφήνουμε στην άκρη.
  4. Σε μία κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε ελαφρά και ζεσταίνουμε ίσα-ίσα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού.
  5. Στύβουμε τις ζελατίνες και τις βάζουμε στην κατσαρόλα με το μείγμα της πανακότας, ανακατεύοντας έντονα με σύρμα.
  6. Μοιράζουμε το μείγμα σε αντικολλητικά φορμάκια και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
  7. Για να ξεφορμάρουμε την πανακότα βυθίζουμε το κάθε φορμάκι με ζεστό νερό για 5 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια με ένα μαχαίρι την ξεκολλάμε περιμετρικά και αναποδογυρίζουμε σε πιάτο.
  8. Σερβίρουμε με το σιρόπι ροδιού και σπόρους από ρόδι.
  • Μπορείτε να αρωματίσετε την πανακότα με ξύσμα πορτοκαλιού ή βανίλια.
  • Αν δεν έχετε αντικολλητικά φορμάκια, μπορείτε να βάλετε την πανακότα σε ποτηράκια και να σερβίρετε χωρίς να ξεφορμάρετε.