Υλικά
για 4-5 βαζάκια των 250 ml
- 10 λεμόνια, ακέρωτα
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1 lt νερό
- 4-6 κ.σ. τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
- ½ κ.γ. αλάτι
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τη μαρμελάδα λεμόνι με τζίντζερ, πρώτα πλένουμε καλά τα λεμόνια και τα στεγνώνουμε.
- Έπειτα τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια, με τη φλούδα, αφαιρώντας τα κουκούτσια και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό.
- Τα βράζουμε μια φορά για 2 λεπτά ώστε να αφαιρέσουμε την πικράδα και τα σουρώνουμε για τα επιστρέψουμε στην κατσαρόλα με το 1lt νερό, το τζίντζερ, τη ζάχαρη και το αλάτι.
- Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 40–60 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να δέσει.
- Για να τσεκάρουμε ότι έχει δέσει σωστά, ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα μαρμελάδας σε κρύο πιάτο να δούμε αν «στέκεται».
- Μοιράζουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα όσο είναι ακόμα ζεστή.
- Κλείνουμε καλά τα βαζάκια και τα αναποδογυρίζουμε για 10 λεπτά για να σφραγιστούν και να συντηρηθούν καλύτερα.
Αν μας ενοχλεί η πικράδα μπορούμε, αφού πρώτα κόψουμε τα λεμόνια, να τα μουλιάσουμε σε νερό για 12-24 ώρες, ιδανικά στο ψυγείο, αλλάζοντας το νερό 1–2 φορές. Αυτή η μέθοδος επίσης μαλακώνει τα κομμάτια δίνοντας πιο ευχάριστη υφή στη μαρμελάδα μας.