Υλικά

για 4-5 βαζάκια των 250 ml

  • 10 λεμόνια, ακέρωτα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 lt νερό 
  • 4-6 κ.σ.  τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
  • ½ κ.γ. αλάτι
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τη μαρμελάδα λεμόνι με τζίντζερ, πρώτα πλένουμε καλά τα λεμόνια και τα στεγνώνουμε.
  2. Έπειτα τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια, με τη φλούδα, αφαιρώντας τα κουκούτσια και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό.
  3. Τα βράζουμε μια φορά για 2 λεπτά ώστε να αφαιρέσουμε την πικράδα και τα σουρώνουμε για τα επιστρέψουμε στην κατσαρόλα με το 1lt νερό, το τζίντζερ, τη ζάχαρη και το αλάτι.
  4. Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 40–60 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να δέσει.
  5. Για να τσεκάρουμε ότι έχει δέσει σωστά, ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα μαρμελάδας σε κρύο πιάτο να δούμε αν «στέκεται».
  6. Μοιράζουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα όσο είναι ακόμα ζεστή.
  7. Κλείνουμε καλά τα βαζάκια και τα αναποδογυρίζουμε για 10 λεπτά για να σφραγιστούν και να συντηρηθούν καλύτερα.

Αν μας ενοχλεί η πικράδα μπορούμε, αφού πρώτα κόψουμε τα λεμόνια, να τα μουλιάσουμε σε νερό για 12-24 ώρες, ιδανικά στο ψυγείο, αλλάζοντας το νερό 1–2 φορές. Αυτή η μέθοδος επίσης μαλακώνει τα κομμάτια δίνοντας πιο ευχάριστη υφή στη μαρμελάδα μας.