Το βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin εστιατόριο Venissa από τη Βενετία, το Locale Firenze από τη Φλωρεντία - ένα από τα καλύτερα cocktail bar του κόσμου -, τον κορυφαίο pastry chef της γενιάς του Andrea Tortora από την Κρεμόνα και τον vinyl selector Jimmy Fattore από το Μιλάνο, υποδέχεται στις 28 Δεκεμβρίου το Pharaoh.
Το γνωστό εστιατόριο της Αθήνας συμπληρώνει φέτος τα τρία χρόνια λειτουργίας του και το γιορτάζει με ένα μεγάλο πάρτι, με αρώματα, γεύσεις και μουσικές από την Ιταλία. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της ημέρας, η Γιούλη Κατσιμπάρδη από το Campari Academy θα σερβίρει Campari classics και Campari signature serves.
Συγκεκριμένα το line-up είναι:
Venissa (Βενετία, 1* Michelin)
Ένα από τα πιο συναρπαστικά γαστρονομικά projects της Ευρώπης είναι απλωμένο στο νησάκι Mazzorbo, στη Λιμνοθάλασσα της Βενετίας, όπου ένα ιστορικό κτήμα έχει μεταμορφωθεί σε ένα σύμπαν μοναδικής αισθητικής: το βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin και Michelin Green Star εστιατόριο Venissa, τη casual Osteria Contemporanea, καθώς και το οινοποιείο και τον μπουτίκ ξενώνα.
Η κουζίνα του Venissa, υπό τη δημιουργική κατεύθυνση των σεφ Chiara Pavan (Cook of the Year 2018 από τον ιταλικό οδηγό L’Espresso) και Francesco Brutto (ο πιο υποσχόμενος νέος Ιταλός σεφ το 2017 από τον οδηγό L’Espresso), έχει τις βάσεις της στο terroir της λιμνοθάλασσας και στις πρώτες ύλες από τη γύρω περιοχή. Πρωτοπόροι μιας περιβαλλοντικά συνειδητής γαστρονομίας, χρησιμοποιούν λαχανικά και μυρωδικά που καλλιεργούνται με βιοδυναμικές πρακτικές στον κήπο τους, καθώς και θαλασσινά και ψάρια-εισβολείς (όπως το μπλε καβούρι και το λεοντόψαρο), συμβάλλοντας στην αποκατάσταση της ισορροπίας στο οικοσύστημα της λιμνοθάλασσας και της Άνω Αδριατικής, προωθώντας την κατανάλωσή τους.
Τα πιάτα τους είναι πολυεπίπεδα και θα μαγειρέψουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα με ένα μενού αντιπροσωπευτικό της φιλοσοφίας τους, ενώ θα φέρουν στις αποσκευές τους και κρασιά από το οινοποιείο τους.
Locale Firenze (Φλωρεντία, 22 The World’s 50 Best Bars 2025)
Από τα πιο επιδραστικά και καινοτόμα cocktail bars της Ιταλίας, το Locale Firenze βρέθηκε φέτος στο Νο. 22 των World’s 50 Best Bars, έχοντας ήδη χτίσει μια σταθερή διεθνή φήμη για τα γαστρονομικά του κοκτέιλ, που προκύπτουν από ουσιαστική έρευνα, ευρηματικές τεχνικές και ισχυρή σύνδεση με την τοπική πρώτη ύλη, την πόλη και την ιστορία της.
Στεγασμένο στο ιστορικό Palazzo Concini στην καρδιά της Φλωρεντίας, το Locale είναι άρρηκτα δεμένο με την πόλη του -αρχιτεκτονικά, αισθητικά και γαστρονομικά. Οι κύριοι χώροι απλώνονται σε ψηλοτάβανες αίθουσες του 16ου αιώνα με τοιχογραφίες και αντίκες, ενώ το υπόγειο, που χρονολογείται από τον 13ο αιώνα, λειτουργεί σήμερα ως κάβα και ως lab για το μπαρ.
Εκεί η ομάδα δημιουργεί λικέρ και αποστάγματα, δουλεύει ζυμώσεις, σιρόπια, εκχυλίσεις και χυμούς, πάνω στα οποία χτίζεται μια λίστα που ανανεώνεται συνεχώς, ακολουθώντας εποχές, διαθέσεις και πρώτες ύλες. Το Locale Firenze ταξιδεύει στην Αθήνα και φέρνει την avant-garde φιλοσοφία του πίσω από τη μπάρα του Pharaoh.
Andrea Tortora (Κρεμόνα)
Ένα από τα πιο αναγνωρισμένα σύγχρονα ταλέντα της ιταλικής ζαχαροπλαστικής, ο Andrea Tortora ενσαρκώνει την υψηλή κομψότητα της ιταλικής pâtisserie. Ζαχαροπλάστης τέταρτης γενιάς, με διεθνή πορεία που τον οδήγησε από το Παρίσι και το Λονδίνο έως τη Σιγκαπούρη και τη Βενετία.
Στη διαδρομή του συνεργάστηκε με κορυφαίους σεφ όπως οι Giovanni Ciresa, Antonio Guida, Christian Le Squer, Michel Roux, Gualtiero Marchesi, Fabio Cucchelli και Norbert Niederkofler. Δίπλα στον Niederkofler, ως head pastry chef, συνέβαλε στην κατάκτηση του τρίτου αστεριού Michelin για το St. Hubertus το 2018. Σε ηλικία μόλις 30 ετών ανακηρύχθηκε Maestro AMPI, εντασσόμενος στην Accademia Maestri Pasticceri Italiani, ενώ οι έγκριτοι οδηγοί Il Gambero Rosso και Identità Golose τον τίμησαν ως Pastry Chef of the Year 2017. Το 2018, ο οδηγός Guida dell’Espresso τον ανακήρυξε Pastry Chef of the Year.
Το 2017 λάνσαρε το AT PÂTISSIER, ένα project αφιερωμένο στις «μεγάλες ζύμες» και στη σύγχρονη ζαχαροπλαστική, όπου εμβληματικά ιταλικά αρτοσκευάσματα-με πρώτο το panettone - επανερμηνεύονται με αέρινη υφή, σωστή δομή και μοναδική φινέτσα.
Για το guest του στο Pharaoh, ο Andrea Tortora θα φέρει μαζί του το εμβληματικό του panettone και θα το σερβίρει σε μια νέα εκδοχή, χρησιμοποιώντας τις φωτιές της κουζίνας.
Jimmy Fattore (Μιλάνο)
Ο Jimmy Fattore είναι vinyl selector με βάση το Μιλάνο. Βαθιά ριζωμένος στη μουσική κουλτούρα της πόλης, τα σετ του κινούνται με άνεση ανάμεσα σε διαφορετικά είδη και διατηρούν ισχυρή αφηγηματική συνοχή. Τα τελευταία χρόνια, ο ήχος του εξελίχθηκε ακόμη περισσότερο μέσα από εμφανίσεις σε Σεούλ, Τόκιο και Οκινάουα.
Info
Πού: Pharaoh, Σολωμού 54, Εξάρχεια
Πότε: Κυριακή 28 Δεκεμβρίου, από τις 14:30 έως τις 02:00
Για κρατήσεις: pharaoh.gr. Αν και είναι περιορισμένος ο αριθμός κρατήσεων, το event είναι κυρίως walk-ins.