Η προσθήκη αλκοόλ σε ροφήματα δεν είναι κάτι που εμφανίστηκε προσφάτως ή άρχισε τώρα να γίνεται μόδα. Σκέψου ότι συμβαίνει από το αχνιστό grog των ναυτικών, δηλαδή το παραδοσιακό ποτό, που δημιουργήθηκε στο βρετανικό ναυτικό ως μείγμα από ρούμι, νερό και λεμόνι, μέχρι τα κλασικά winter toddies των βόρειων χωρών, που περιέχουν ζεστό νερό, μέλι, λεμόνι και αλκοόλ - συνήθως ουίσκι.
Σε αυτή τη λογική γεννιέται και η ζεστή σοκολάτα με ρούμι, μια διακριτικά τολμηρή παραλλαγή του κλασικού αγαπημένου ροφήματος.
Πλούσια, βελούδινη και αρωματική, συνδυάζει τη βαθιά γεύση της πραγματικής σοκολάτας με τη θερμή, καραμελένια, γεμάτη γεύση που χαρακτηρίζει το μαύρο ρούμι.
Ζεστή σοκολάτα με ρούμι
Υλικά
- 5½ φλ. γάλα πλήρες
- ½ φλ. κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ. ρούμι μαύρο
- 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)
Διαδικασία
- Για τη ζεστή σοκολάτα με ρούμι σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα βάλε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το ρούμι.
- Ζέστανέ τα σε μέτρια φωτιά, μέχρι να αρχίσουν να σιγοβράζουν.
- Απομάκρυνε την κατσαρόλα από τη φωτιά, πρόσθεσε τη σοκολάτα και άφησέ τη για λίγα λεπτά, μέχρι να αρχίσει να λιώνει.
- Ανακάτεψε με σύρμα μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
- Μοίρασε τη σοκολάτα σε κούπες και σέρβιρε.
Για να παραμείνει ζεστή και απολαυστική η σοκολάτα σου, δοκίμασε να ζεστάνεις τα φλιτζάνια πριν τη σερβίρεις. Απλά ρίχνεις μέσα βραστό νερό, το αφήνεις για 1-2 λεπτά για να ζεσταθεί το φλιτζάνι και στη συνέχεια το πετάς και βάζεις μέσα τη σοκολάτα.