Υλικά
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 200 ml κρέμα γάλακτος, καλά παγωμένη
- 60 ml μούστο
- 1 κ.σ. ζάχαρη (προαιρετικά)
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τη μους σοκολάτας με μούστο λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί: Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με λίγο νερό και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Τοποθετούμε πάνω ένα μεταλλικό ή πυρίμαχο μπολ, προσέχοντας να μην ακουμπά στο νερό, βάζουμε μέσα τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
- Αφήνουμε τη σοκολάτα στην άκρη, να κρυώσει ελαφρά.
- Στη συνέχεια, ανακατεύουμε απαλά τη σοκολάτα με τον μούστο και τη ζάχαρη αν χρησιμοποιήσουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Με μίξερ χειρός και σε μέτρια ταχύτητα χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές - να στέκεται αλλά να παραμένει αφράτη.
- Ενσωματώνουμε τη χτυπημένη κρέμα στο μείγμα σοκολάτας ανακατεύοντας με μαρίζ και κάνοντας κυκλικές κινήσεις, από κάτω προς τα πάνω, ώστε να μη χάσουμε τον αέρα.
- Μοιράζουμε τη μους σε ποτήρια και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, να σφίξει.
- Μπορούμε να σερβίρουμε τη μους με επιπλέον σαντιγί, τριμμένη κουβερτούρα και τριμμένα μπισκότα τύπου μιράντα ή πτι-μπερ, αν θέλουμε.
- Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού θα κάνει τη μους ακόμα πιο αρωματική.
Αμαρυλλίς Τσέγκου