
Υλικά
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 200 ml κρέμα γάλακτος, καλά παγωμένη
- 60 ml μούστο
- 1 κ.σ. ζάχαρη (προαιρετικά)
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τη μους σοκολάτας με μούστο πρώτα λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με λίγο νερό, τοποθετούμε πάνω ένα μεταλλικό ή πυρίμαχο μπολ με τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει ομοιόμορφα. Το μπολ δεν πρέπει να ακουμπά το νερό.
- Αφήνουμε τη σοκολάτα στην άκρη για να κρυώσει ελαφρά.
- Ανακατεύουμε τη σοκολάτα με τον μούστο και τη ζάχαρη, αν χρησιμοποιήσουμε, απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Χτυπάμε την κρέμα με μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές – να στέκεται αλλά να παραμένει αφράτη.
- Ενσωματώνουμε τη σαντιγί στο μείγμα σοκολάτας με μαρίζ, κάνοντας κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω, ώστε να μη χάσουμε τον αέρα.
- Μοιράζουμε σε ποτήρια και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες για να σφίξει.
- Σερβίρουμε με τριμμένα μπισκότα μιράντα ή πτι-μπερ, αν θέλουμε.
- Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού θα κάνει τη μους ακόμα πιο φρέσκια και αρωματική.