Γλυκό ψυγείου με ζελέ

Υλικά

Για τα πολύχρωμα ζελέ φρούτων

  • 3 φακελάκια ζελέ σε διαφορετικές γεύσεις (π.χ. λεμόνι, κεράσι, ανανά)
  • 3 φλ. νερό βραστό
  • 3 φλ. νερό παγωμένο

Για την κρέμα

  • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 10 γρ. ζελατίνη σε φύλλα  
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Λευκό, ημιαφρώδες Moscato με αρώματα λουλουδιών, όμορφο αφρισμό και πλούσια οξύτητα. Η πρόταση του WSPC: Moscato D’ Asti Dolceoro

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το μωσαϊκό ζελέ με γιαούρτι ετοιμάζουμε τα ζελέ φρούτων χωριστά, ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία τους. Τα ρίχνουμε σε τρία διαφορετικά ρηχά ταψάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο να πήξουν.
  2. Όταν σταθεροποιηθούν, τα κόβουμε σε κύβους και τα φυλάμε στο ψυγείο.
  3. Μουλιάζουμε τη ζελατίνη.
  4. Σε μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το ζαχαρούχο, τη βανίλια και τη χτυπημένη κρέμα.
  5. Διαλύουμε τη ζελατίνη σε λίγο ζεστό γάλα ή κρέμα και την προσθέτουμε στο μείγμα.
  6. Προσθέτουμε απαλά τους κύβους ζελέ και ανακατεύουμε ελαφρά. Ρίχνουμε σε φόρμα σιλικόνης ή ταψί και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες.
  7. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε το μωσαϊκό κρύο.
  • Για πιο ζωηρό αποτέλεσμα επίλεξε έντονα χρώματα ζελέ (κόκκινο, πράσινο, κίτρινο) και πρόσθεσε λίγες σταγόνες χρώματος ζαχαροπλαστικής στο καθένα αντίστοιχα.
  • Το γλυκό μπορεί να ετοιμαστεί από την προηγούμενη και να φυλαχτεί σκεπασμένο στο ψυγείο για 1-2 μέρες.