Υλικά
            
        
        
        
        
    για ένα βάζο 900 γρ.
- 1 κιλό κουμ κουάτ
 - 500 γρ. ζάχαρη
 - χυμό από 2 πορτοκάλια
 
 Διαδικασία
        
            
                            
                        
            
    Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή) 
        - Για τη μαρμελάδα κουμ κουάτ, σε νερό που κοχλάζει, ζεματάμε για 3-4 λεπτά ολόκληρα τα κουμ κουάτ με τη φλούδα τους.
 - Τα στραγγίζουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν, τα κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα σκληρά τους σημεία. Βράζουμε για 10 λεπτά και στραγγίζουμε.
 - Τα πολτοποιούμε στον πολυκόφτη. Ανάλογα με την υφή που θέλουμε να δώσουμε στη μαρμελάδα, τα πολτοποιούμε εντελώς ή αφήνουμε μικρά κομματάκια.
 - Σε αντικολλητική κατσαρόλα, βάζουμε τη ζάχαρη με τον χυμό πορτοκαλιού και βράζουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι αυτή να λιώσει.
 - Προσθέτουμε τον πολτό των κουμ κουάτ και ανακατεύοντας συχνά, τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.
 - Αν θέλουμε τη μαρμελάδα πιο λεία, σ’αυτή τη φάση, μπορούμε να την πολτοποιήσουμε ξανά με το ραβδομπλέντερ.
 - Μοιράζουμε σε γυάλινα βάζα όσο η μαρμελάδα είναι καυτή, κλείνουμε καλά και αφήνουμε τα βαζάκια αναποδογυρισμένα να κρυώσουν στον πάγκο της κουζίνας.
 
Ελένη Ψυχούλη