Υλικά

για ένα βάζο 900 γρ. 

  • 1 κιλό κουμ κουάτ
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • χυμό από 2 πορτοκάλια
     
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τη μαρμελάδα κουμ κουάτ, σε νερό που κοχλάζει, ζεματάμε για 3-4 λεπτά ολόκληρα τα κουμ κουάτ με τη φλούδα τους.
  2. Τα στραγγίζουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν, τα κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα σκληρά τους σημεία. Βράζουμε για 10 λεπτά και στραγγίζουμε.
  3. Τα πολτοποιούμε στον πολυκόφτη. Ανάλογα με την υφή που θέλουμε να δώσουμε στη μαρμελάδα, τα πολτοποιούμε εντελώς ή αφήνουμε μικρά κομματάκια.
  4. Σε αντικολλητική κατσαρόλα, βάζουμε τη ζάχαρη με τον χυμό πορτοκαλιού και βράζουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι αυτή να λιώσει. 
  5. Προσθέτουμε τον πολτό των κουμ κουάτ και ανακατεύοντας συχνά, τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.
  6. Αν θέλουμε τη μαρμελάδα πιο λεία, σ’αυτή τη φάση, μπορούμε να την πολτοποιήσουμε ξανά με το ραβδομπλέντερ. 
  7. Μοιράζουμε σε γυάλινα βάζα όσο η μαρμελάδα είναι καυτή, κλείνουμε καλά και αφήνουμε τα βαζάκια αναποδογυρισμένα να κρυώσουν στον πάγκο της κουζίνας.