Φράουλες στη σοκολάτα

Υλικά

για 20 - 25 κομμάτια

  • 20-25 φράουλες με το κοτσάνι τους όσο πιο μικρές, κόκκινες και ζουμερές γίνεται  
  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη ή σε σταγόνες
  • 2 κ.σ. λάδι καρύδας
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τις φράουλες βουτηγμένες σε σοκολάτα πλένουμε, στεγνώνουμε καλά τις φράουλες με χαρτί κουζίνας και τις αφήνουμε στο ψυγείο.
  2. Λιώνουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα μαζί με το λάδι της καρύδας σε μπεν μαρί και στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  3. Αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία της λιωμένης σοκολάτας και στη συνέχεια πιάνουμε από το κοτσάνι τις φράουλες και τις βουτάμε μία-μία στη λιωμένη σοκολάτα.
  4. Αφήνουμε να σκληρύνει και να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα και είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.