Υλικά

Για την πανακότα

  • 400 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 ml γάλα
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 6 γρ. φύλλα ζελατίνης

Για τη σάλτσα ροδιού

  • 200 ml χυμό ροδιού, φρέσκο ή έτοιμο
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε 1 κ.σ. νερό
  • σπόροι ροδιού για το σερβίρισμα

Μανδηλαριά με αρώματα κόκκινων φρούτων του δάσους και μαρμελάδας κεράσι, πλούσια υφή και μακρά επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Liassimo Hatzidakis Winery

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για την πανακότα με ρόδι μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 5-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, χωρίς όμως να βράσει το γάλα.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια.
  4. Στραγγίζουμε τη ζελατίνη και την προσθέτουμε στο ζεστό μείγμα, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί πλήρως.
  5. Μοιράζουμε το μείγμα σε 4 ποτήρια ή γυάλινα μπολάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, ή μέχρι να πήξουν.
  6. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ανακατεύουμε τον χυμό ροδιού, τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  7. Προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι η σάλτσα να πήξει ελαφρώς. Αφήνουμε να κρυώσει.
  8. Μόλις η πανακότα σταθεροποιηθεί, μοιράζουμε τη σάλτσα στα ποτηράκια και σερβίρουμε με σπόρους ροδιού.
  • Aν μας περισσέψει σάλτσα μπορούμε να τη σερβίρουμε με στραγγιστό γιαούρτι, για ένα ξεχωριστό και πολύ γρήγορο πρωινό ή δεκατιανό.
  • Αν δεν έχουμε χυμό ροδιού, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χυμό κόκκινων φρούτων, όπως φράουλα ή cranberries.