Η μαγευτική βυζαντινή καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς υποδέχτηκε την εκπομπή του ΣΚΑΙ «Όπου Υπάρχει Ελλάδα». Η Ευλαμπία Ρέβη και ο Γιώργος Κουρδής μας μετέφεραν όμορφες εικόνες από τη μεσαιωνική πόλη και τα γύρω χωριά και φυσικά δεν γινόταν να μην παρουσιάσουν τα παραδοσιακά προιόντα του τόπου.

Εκεί συνάντησαν και την Μαρία Λιαράκου, 5ης γενιάς κάτοικος της Μονεμβασιάς. Παρουσίασε λοιπόν όλα τα καλούδια που βγάζει ο τόπος της, γεμάτη περηφάνια. 

«Αρχικά έχουμε το κρασί της Μονεμβασιάς, ο περίφημος Μαλβάζιας, που πρόκειται για την πρώτη αναβίωση εδώ και 600 χρόνια. Έπειτα έχουμε εξαιρετικό ελαιόλαδο πρώιμης έκθλιψης με οξύτητα 0,3, που συμπεριλαμβάνεται στα ανώτατης κατηγορίας ελαιόλαδα, γεγονός πολύ σημαντικό. Και έτσι βγάζουμε και το γλυκό του κουταλιού ελιά, μια καθαρά τοπική ποικιλία, ενώ για το τέλος κράτησα να σας δείξω το φρέσκο μέλι από πορτοκάλι που έχει μέσα την κερήθρα του γιατί είναι προχθεσινή η σοδειά», είπε στην κάμερα της εκπομπής γεμάτη ευγνωμοσύνη για τον τόπο της.

Φυσικά, δεν γινόταν να μη φέρει για κέρασμα τα αμυγδαλωτά Μονεμβασιάς, καθώς όπως δήλωσε κι εκείνη αποτελούν: «το γλύκισμά μας, είναι το γλύκισμα του γάμου, της χαράς και το σήμα κατατεθέν μας για όλους εσάς που μας επισκέπτεστε». Επομένως, δεν γινόταν να μην το φέρει και με ένα τεράστιο χαμόγελο να προσφέρει στους παρουασιαστές της εκπομπής, όπως και στο συνεργείο της.