Το Temps Perdu, ανήκει στα new age bakeries που έχουν γίνει πια τάση και με αυτή την ταυτότητα το ανακαλύψαμε πριν σχεδόν 1,5 χρόνο στον Πειραιά. Εκεί ο pastry chef Γιάννης Βλάσιος και ο αρτοποιός Δημήτρης Δρίτσας συνεργάστηκαν και δημιούργησαν ένα εργαστήριο ζύμης, το dough lab όπως το ονομάζουν, στο οποίο συνδυάζουν τη γαλλική γαστρονομική παράδοση με τη μοντέρνα, βιομηχανική αισθητική.
Όσο για το όνομα, που στα ελληνικά μεταφράζεται «χαμένος χρόνος», προέκυψε από την επιθυμία των δημιουργών του να συνδέσουν τη γεύση με τη μνήμη και τον χρόνο, κάνοντας μας να εστιάσουμε στην αίσθηση του χαμένου χρόνου που ανακτάται μέσα από τη γεύση.
Τώρα, κάνουν το επόμενο βήμα, με ένα νέο κατάστημα στο Σύνταγμα, στην οδό Αξαρλιάν 2 - έναν ήσυχο πεζόδρομο που ενώνει την Ερμού με την Καραγιώργη Σερβίας. Όσοι κινούμαστε στο κέντρο, λοιπόν, μπορούμε να δοκιμάσουμε τις signature δημιουργίες τους, όπως το αρωματικό cinnamon bun, το κρουασάν βουτύρου και το ham & graviera, χωρίς να χρειάζεται να κατέβουμε μέχρι τον Πειραιά.
Επιπλέον, βρίσκουμε και τρεις νέες προτάσεις σε σάντουιτς, καθεμία φτιαγμένη με διαφορετικό ψωμί, παρασκευασμένο εξ ολοκλήρου στο εργαστήριο του Temps Perdu: Μπαγκέτα με χοιρομέρι Δράμας και οινοσπερίτη Ίου, Λαδένια (φοκάτσια) με πορκέτα Κέρκυρας και γραβιέρα Κρήτης και Bagel με καπνιστό κοτόπουλο και γραβιέρα Κρήτης.
Μια πληροφορία που ίσως δεν ξέρεις είναι ότι τα ψωμιά βασίζονται σε σιτηρά από τη Λήμνο, τα οποία φτάνουν στο εργαστήριο και αλέθονται στον μικρό πετρόμυλο που διαθέτουν. Έτσι, κάθε ζύμη αποκτά το δικό της προφίλ, τη δική της υφή και την αρωματική της ταυτότητα.
Temps Perdu - The dough lab
Αξαρλιάν 2, Σύνταγμα
Καραΐσκου 114, Πειραιάς