
«Οινομαγειρείο», «γαστροταβέρνα», «γαστρομαγειρείο», είναι νέοι όροι που ακούμε όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια στον γαστρονομικό κόσμο της Αθήνας. Και πάντοτε έχει να κάνει με το μαμαδίστικο, comfort φαγητό, το οποίο ετοιμάζεται με σύγχρονα twists και τεχνικές.
Ένα από αυτά τα μέρη είναι και το εστιατόριο «Στου Λου», που άνοιξε τις πόρτες του τον Νοέμβριο στον Κεραμεικό. Με μεγάλες τζαμαρίες, ξύλινα τραπέζια και ψηλοτάβανο, ακροβατεί ανάμεσα στο σύγχρονο και το πιο παραδοσιακό.
Όσον αφορά στο μενού, έχει ως στόχο να ετοιμάζει γεύσεις σπιτικές και γνώριμες, βασισμένες στην εποχικότητα και την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, χρησιμοποιώντας τοπικά προϊόντα, με πιο ιδιαίτερες πινελιές που τους δίνουν το κάτι παραπάνω. Το concept είναι to share, έτσι εκτός των πιάτων που σερβίρονται σε κανονικές μερίδες κάποια βγαίνουν και σε μισές μερίδες, για περισσότερη ευελιξία.
Εκεί θα βρεις, μεταξύ άλλων, μπουγιουρντί με καραμανλίδικο λουκάνικο, φέτα, ντομάτα και πιπεριές, χοχλιούς με σάλτσα ντομάτας και βότανα, κοκκινιστό κόκκορα Μονεμβασιάς με χυλοπίτες Αρκαδίας, λαχανοντολμάδες με φρέσκια γάμπαρη και πλιγούρι σε λεμονάτη σάλτσα και γουρουνοπούλα που «τυλίγεται» με σιναπόσπορο. Την τιμητική τους έχουν και τα ψάρια και θαλασσινά, όπως ο κέφαλος Μεσολογγίου σε σουβλάκι στη θράκα με σαφράν, πατάτες, καρότο και μαραθόσπορο.
Σημαντικό ρόλο Στου Λου παίζει και το κρασί, καθώς διαθέτει μία πλούσια κάβα με 250 ετικέτες κυρίως του ελληνικού αμπελώνα, ενώ δεν λείπουν και τα φυσικά κρασιά. Έχουν μάλιστα υπόγειο, επισκέψιμο κελάρι, το οποίο λειτουργεί και σαν κάβα με συγκεκριμένες ετικέτες σε τιμή ραφιού.
Στου Λου
Κωνσταντινουπόλεως 104, Κεραμεικός
Τηλέφωνο: 210-44.49.362
Ωράριο Λειτουργίας: Τρίτη-Σάββατο 19:00-01:00, Κυριακή 13:30-19:00, Δευτέρα κλειστά