Ο espresso με tonic είναι από τα πιο πρόσφατα trends στον καφέ και μία επιλογή που κερδίζει συνεχώς νέους φίλους. «Πατέρας» του φέρεται να είναι η σουηδική αλυσίδα café Koppi Roasters, που συνδύασε πρώτη φορά τον espresso με tonic το - όχι τόσο μακρινό - 2007. Γρήγορα, οι σκανδιναβικές χώρες υιοθέτησαν τη νέα συνταγή, που έγινε δημοφιλής διεθνώς μέσω και των διαγωνισμών για barista.

Για τους μη μυημένους, το tonic περιέχει κινίνη, που του δίνει εκείνη τη χαρακτηριστική πικρή γεύση, ζάχαρη και ανθρακικό. Αυτά τα τρία, όταν συνδυάζονται με τον εσπρέσο, αναδεικνύουν περισσότερο τη γεύση του καφέ, δίνοντας ένα ενδιαφέρον, γλυκόπικρο ρόφημα. Από την άλλη, το ανθρακικό δημιουργεί μια ιδιαίτερη αίσθηση που σε κάνει να πιστεύεις ότι απολαμβάνεις αναψυκτικό ή ακόμη και ένα mocktail, με γεύση καφέ.

Αν θέλεις ακόμη ένα λόγο για να το δοκιμάσεις, να σου πούμε ότι το espresso tonic είναι εξαιρετική επιλογή και για brunch ή ακόμη και για πικ νικ με φίλους, όταν αναζητάς ένα διαφορετικό, παγωμένο ποτό για να συνοδεύσεις τα scrambled eggs ή τα σάντουιτς.

Πώς να φτιάξεις espresso tonic

Η παρασκευή του espresso tonic είναι εξαιρετικά απλή, αφού χρειάζεσαι μόλις δύο υλικά: Espresso και tonic. Εντάξει, θα βάλεις και πάγο, γιατί αυτός ο καφές πίνεται αποκλειστικά παγωμένος. Η συμβουλή μας ωστόσο είναι να αποφύγεις τη ζάχαρη, τουλάχιστον στην πρώτη δοκιμή, ακόμη και αν πίνεις τον καφέ σου με ζάχαρη. Όπως προαναφέραμε το tonic περιέχει ήδη ζάχαρη, οπότε καλό είναι να το δοκιμάσεις αρχικά έτσι και μετά να δεις αν θέλεις περισσότερη γλύκα.

Για να το φτιάξεις, βάζεις σε ένα ποτήρι πάγο, ρίχνεις μέσα tonic και μετά προσθέτεις 1 δόση espresso. Προσοχή, μην ανακατέψεις τον καφέ σου, άφησε να δεις αυτό το εφέ που δημιουργείται, με το tonic να διαχωρίζεται αρχικά από τον καφέ, ενώ οι φυσαλίδες τον σπρώχνουν προς τα πάνω.

Extra tip: Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις στον espresso tonic και μία φέτα λεμόνι.