O Massimo Bottura, ένας από τους πιο αναγνωρισμένους σεφ στον κόσμο έρχεται στην Αθήνα, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Φεστιβάλ Ελληνικής Γαστρονομίας GastrosoΦy Fest, στις 19 Οκτωβρίου στην Πέτρινη Αποθήκη του ΟΛΠ. Το GastrosoΦy Fest αναδεικνύει τον πλούτο της ελληνικής γαστρονομικής παράδοσης μέσω ομιλιών, παρουσιάσεων και γευστικών εμπειριών. Ταυτόχρονα, παρουσιάζει τις τελευταίες παγκόσμιες γαστρονομικές τάσεις, καθιστώντας τον ένα ορόσημο για τους λάτρεις της γεύσης, της δημιουργικότητας και της καινοτομίας. 

Ο Massimo Bottura είναι ένας από τους πιο αναγνωρισμένους σεφ στον κόσμο - Ιταλός, ιδρυτής του Osteria Francescana στη Μόντενα, το οποίο έχει τρία αστέρια Michelin και έχει ψηφιστεί «καλύτερο εστιατόριο του κόσμου». Το όνομά του μάλιστα φέρει και το πρόσημο της βιωσιμότητας, αφού το 2015, μαζί με τη σύζυγό του, Lara Gilmore, ίδρυσε τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό και πολιτιστική πρωτοβουλία Food for Soul, με στόχο την καταπολέμηση της σπατάλης τροφίμων και της κοινωνικής απομόνωσης.

Σε αναγνώριση των ανθρωπιστικών και περιβαλλοντικών του προσπαθειών, το 2020 ορίστηκε μάλιστα Πρεσβευτής Καλής Θέλησης του Προγράμματος Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Εθνών (UNEP) και πρόσφατα Υποστηρικτής των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDG Advocate). Την ίδια χρονιά, το εστιατόριο του, Osteria Francescana, τιμήθηκε με το περίφημο Πράσινο Αστέρι Michelin για τη βιωσιμότητα. 

Στις 19 Οκτωβρίου, οπότε και ο Massimo Bottura πρωταγωνιστεί, στο GastrosoΦy Fest βρίσκονται επίσης οι Jeremy Chan (Ikoyi, Λονδίνο), Kristian Baumann (Koan, Κοπεγχάγη), Isabella Poti (Bros, Λέτσε - Ιταλία), Mark Donald (The Glenturret Lalique, Σκωτία), Rene Frank (Coda, Βερολίνο), αλλά και Έλληνες που σεφ που διαγράφουν διεθνή καριέρα όπως ο Ανδρέας Καραπάνος (Le Louis XV, Μονακό). 

Εκεί θα βρίσκονται επίσης τα αδέλφια Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος, που δημιούργησαν τα εστιατόρια Basegrill στο Περιστέρι (2005), Travolta (2012), Hoocut (2018), Basegrill Γλυφάδας (2024) και ATENO Cook & Deli (2024, με τον Νίκο Καραθάνο). Εκεί θα βρίσκονται επίσης βραβευμένοι σεφ που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα, όπως ο Νίκος Καραθάνος του Ateno, ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης του CTC, ο Γκίκας Ξενάκης του Aleria και ο Παναγιώτης Γιακαλής του Patio. 

Info: 

Ημερομηνία: Κυριακή 19 Οκτωβρίου
Τοποθεσία: Πέτρινη Αποθήκη ΟΛΠ
Εισιτήριο: 100€