Τρία αθηναϊκά εστιατόρια κατάφεραν να διακριθούν για τις λίστες των κρασιών τους από το αμερικάνικο περιοδικό Wine Spectator, κατακτώντας τη διάκριση Award of Excellence.
Ο λόγος για το Basegrill (Κωνσταντινουπόλεως 64, Περιστέρι, τηλ. 210-57.57.455 / Ζησιμοπούλου 5, Γλυφάδα, τηλ. 210-89.85.848), το γνωστό εστιατόριο κρεατοφαγίας στο Περιστέρι αλλά και τη Γλυφάδα, το ψαροφαγικό Travolta (Αγίου Παύλου 33, Περιστέρι, τηλ. 210-57.19.222) επίσης στο Περιστέρι, καθώς και το Ateno (Αιόλου 52 & Μιλτιάδου, τηλ. 210-32.23.223) στην καρδιά του κέντρου στην Αιόλου.
Το κρασί στα συγκεκριμένα εστιατόρια αποτελεί βασικό στοιχείο της συνολικής γαστρονομικής εμπειρίας, ενώ υπεύθυνος για τις λίστες και τις επιλογές των ετικετών που οδήγησαν στις παραπάνω διακρίσεις είναι ο Master of Wine Γιάννης Καρακάσης.
Τα βραβεία Wine Spectator
Τα βραβεία εστιατορίων του Wine Spectator αναγνωρίζουν και τιμούν τα εστιατόρια με εξαιρετικές λίστες κρασιών και υπηρεσίες. Χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: Grand Award, Best of Award of Excellence και Award of Excellence. Το Grand Award είναι η κορυφαία διάκριση, που απονέμεται σε εστιατόρια με λίστες κρασιών εξαιρετικής ποιότητας και βάθους, το Best of Award of Excellence απονέμεται σε εστιατόρια με εκτενείς λίστες κρασιών, ενώ το Award of Excellence απονέμεται σε εστιατόρια με ποιοτικές λίστες κρασιών.