Το απόλυτο ελληνικό street food, προσιτό και αγαπητό σε όλους, αυτό που μέχρι πρότινος ήταν ταυτισμένο με το γρήγορο και φθηνό φαγητό στο χέρι, τείνει να γίνει είδος πολυτελείας, με τις τιμές του να εκτοξεύονται τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα αυτή τη στιγμή σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας το πολυπόθητο σουβλάκι κοστίζει ακόμη και 4,5 ευρώ.
Αν και η τιμή έχει πάρει την ανηφόρα, παραμένει, πάντως, πρώτο στις προτιμήσεις των επισκεπτών από το εξωτερικό, που το απολαμβάνουν μετά μανίας.
Από πλευράς τους, οι ιδιοκτήτες των σουβλατζίδικων επικαλούνται τις συνεχόμενες ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες.
«Τα κρέατα από τα οποία παράγουμε το σουβλάκι έχουν πάει 100% πάνω. Πώς θα μείνει το σουβλάκι στάσιμο; Και ο κόσμος έχει δίκιο. Γιατί λέει ήταν 3,5 και τώρα πήγε 4,5, πώς γίνεται; Ένας κύριος στην ηλικία μου, μου λέει ''κ. Μπαϊρακτάρη ακρίβυνε λίγο''. Λέω ότι δεν είναι από μας» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο ιδιοκτήτης εστιατορίου Σπύρος Μπαϊρακτάρης.
«Ένα σουβλάκι των 100 γραμμαρίων θα φτάσει κοντά στα 2,5 με 3 ευρώ περίπου, σκέτο. Συν πίτες συν ψωμιά, συν πατάτες και τα υπόλοιπα θα κοντέψει το τάλιρο. Πραγματικά, κάνουμε προσπάθεια να μην ανεβάσουμε τίποτα. Δεν το θέλουμε» σημείωσε στον σταθμό μας ο ιδιοκτήτης εστιατορίου Δημήτρης Εικοσιδυός.
Με πληροφορίες από skai.gr