Η Εβδομάδα Γαλλικής Γαστρονομίας, μια διοργάνωση της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα και του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος επέστρεψε και θα διαρκέσει ως τις 21 Μαρτίου, με ένα πρόγραμμα που απευθύνεται στο κοινό, σε επαγγελματίες της εστίασης και του εμπορίου και σε σπουδαστές γαστρονομίας. 

Διακεκριμένοι Γάλλοι σεφ και βραβευμένοι meilleurs ouvriers de France (MOF) έχουν προσκληθεί να μοιραστούν την τεχνογνωσία τους, να αναδείξουν τα προϊόντα της χώρας τους και τη γαλλική γαστρονομία σε μια σειρά εκδηλώσεων και βραδιές γευσιγνωσίας σε συνεργασία με Έλληνες συναδέλφους τους, με στόχο την ενίσχυση των γαστρονομικών και πολιτιστικών δεσμών ανάμεσα στη Γαλλία και την Ελλάδα.

Οι 9 βραβευμένοι Γάλλοι σεφ, John Argaud, Ophélie Bares, Alain Chartier, Gauthier Denis, Julien Hennote, Stéphane Jakic, Arnaud Larher, Gilles Marchal, και Eulalie Rus, συνεργάζονται με 20 Έλληνες και Γάλλους σεφ που ζουν στην Ελλάδα, όπως ο Πέτρος Δήμας, η Ντίνα Νικολάου, ο Γρηγόρης Κίκης, ο Στέλιος Παρλιάρος, ο Δημήτρης Χρονόπουλος, ο Albert Hazma, ο Jean-Marie Hoffmann και άλλοι.

Για αυτό τον λόγο, ξεκινώντας από σήμερα και για τις επόμενες μέρες, εδώ θα δεις τις εκδηλώσεις που ξεχωρίσαμε και μπορεί να σε ενδιαφέρουν. 

Athens Capital Hotel

Την Τετάρτη 19 Μαρτίου στις 20:00 στο Athens Capital Hotel – MGallery Collection, στο εστιατόριο MFlavours πραγματοποιείται ένα μενού 8 σταδίων με τη σύμπραξη 4 σεφ, 2 Γάλλων και 2 Ελλήνων. Aπό το πεντάστερο ξενοδοχείο Auberge Ostape, στα Πυρηναία όρη, ο John Argaud συναντά την παριζιάνα, πολυβραβευμένη pastry chef Ophélie Barès και τους Έλληνες σεφ Δημήτρη Μπούτσαλη και Δημήτρη Αρσενίδη σε μια άκρως ενδιαφέρουσα γευστική συνάντηση. 

Athens Capital Hotel. Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 4 και Κριεζώτου 2, Πλατεία Συντάγματος, τηλέφωνο κρατήσεων: 214-44.42.000

Makris Athens

Την Πέμπτη 20 Μαρτίου στις 20:00 στο εστιατόριο Makris Athens, που κατέχει 1 αστέρι Michelin, ο Έλληνας σεφ του εστιατορίου Πέτρος Δήμας υποδέχεται τους Γάλλους προσκεκλημένους Σεφ Julien Hennote και Gilles Marchal για μια ιδιαίτερη γαστρονομική σύνθεση. Ακόμη γαλλικά κρασιά από τη Βουργουνδία της εταιρίας Brix Wines θα συνοδεύουν αρμονικά το μενού.

Makris Athens. Άστιγγος 10 και Ερμού 119, Αθήνα, τηλέφωνο κρατήσεων: 216-00.47.777

Καφέ του Athens Capital Hotel

Στο καφέ του Athens Capital Hotel έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις γλυκίσματα από τη Γαλλίδα Σεφ Ophélie Bares σε συνεργασία με την Ελληνίδα σεφ ζαχαροπλαστικής Νάντια Μακρυγιάννη. Από τις 15:00 έως τις 20:00 στο κέντρο της Αθήνας σε περιμένουν νόστιμες λιχουδιές με παριζιάνικο αέρα για να συνοδεύσεις τον καφέ ή το τσάι σου. 

Athens capital hotel. Λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου 4 και Κριεζώτου 2, Πλατεία Συντάγματος, τηλ. 214-44.42.000

Τρομερό Παιδί

Ακόμα, στο Τρομερό Παιδί μπορείς να δοκιμάσεις γλυκίσματα και αρτοσκευάσματα του Γάλλου Σεφ Gauthier. Έχοντας εργαστεί δίπλα στο θρύλο της γαλλικής γαστρονομίας Alain Ducasse στο εμβληματικό Plaza Athénée, ο Gauthier Denis είναι ένας διακεκριμένος boulanger- pâtissier με πάθος για τη γαλλική ζαχαροπλαστική. Συγκεκριμένα θα βρεις μια γλυκιά τάρτα αρωματισμένη με άνθη πορτοκαλιού, amandine με κεχριμπαρένιο ρούμι και μια σφολιάτα με σοκολάτα και πραλίνα φιστικιού. 

Το Τρομερό Παιδί. Παπαδιαμαντοπούλου 30, Αθήνα, τηλ. 210-7777537

Académias Hotel

Στο Lobby Plato, στο Académias Hotel, μπορείς να απολαύσεις μια afterwork ιεροτελεστία με γαλλικά τυριά και κρασιά. Συγκεκριμένα από τις 17:00 έως τις 20:00 θα έχεις την ευκαιρία να βιώσεις μια γαλλική συνήθεια, που τελευταία γίνεται όλο και μεγαλύτερη μόδα και στην Ελλάδα.

 Académias Hotel. Ακαδημίας 38 και Ομήρου, Αθήνα, τηλ. 210-36-70.000