Εάν σου αρέσουν τα φρουτένια κοκτέιλ αποκλείεται να μην έχεις δοκιμάσει το Bellini, ένα από τα πιο εμβληματικά κοκτέιλ της βόρειας Ιταλίας, με βάση το ροδάκινο.

Η ιστορία του ξεκινάει το 1948, από το Harry’s Bar στη Βενετία - αγαπημένο στέκι μεταξύ άλλων και του Έρνεστ Χέμινγουεϊ - όπου ο ιδιοκτήτης και bartender Giuseppe Cipriani οραματίστηκε και δημιούργησε ένα κοκτέιλ με prosecco και πολτό ροδάκινου.

Περισσότερο από τη γεύση του βέβαια, ο Cipriani πρέπει να ενθουσιάστηκε με το ζωηρό χρώμα του ποτού, που του έφερε στο μυαλό πίνακα του Giovanni Bellini, ενός από τους μεγαλύτερους, πιο επιδραστικούς και διάσημους Βενετσιάνους ζωγράφους της περιόδου της Αναγέννησης. Έτσι, προς τιμήν του, έδωσε στο κοκτέιλ το όνομα Bellini.

Η συνταγή για Bellini

Το Bellini είναι εξαιρετική επιλογή για μία μάζωξη με φίλους στο σπίτι και για να το φτιάξεις θα χρειαστείς μόλις δύο υλικά. 

Υλικά (για 6 ποτήρια)

  • 6 ροδάκινα
  • 750 ml prosecco, παγωμένο

Διαδικασία

  1. Βάζεις στον πολυκόφτη τα ροδάκινα με λίγο νερό ή απλό σιρόπι που θα φτιάξεις με ζάχαρη και νερό και χτυπάς καλά, να γίνουν ένας λείος πολτός.
  2. Περνάς τον πολτό από σουρωτήρι, μεταφέρεις σε κανάτα και τον βάζεις στο ψυγείο να παγώσει.
  3. Όταν θέλεις να σερβίρεις, μοιράζεις τον πολτό σε ποτήρια και συμπληρώνεις με prosecco.

Tip: Όταν τα ροδάκινα δε βρίσκονται στην εποχή τους, μπορείς να φτιάξεις το κοκτέιλ με ροδάκινα κομπόστα. Θα χρειαστείς 150 γρ. ροδάκινα που θα χτυπήσεις στο μπλέντερ με 60 ml από το σιρόπι της κονσέρβας. Παγώνεις τον πολτό και σερβίρεις κατά τον ίδιο τρόπο, όπως παραπάνω.