Σε μια εποχή γεμάτη εντυπωσιακές επιλογές δώρων, εκείνα που ξεχωρίζουν πραγματικά είναι όσα βρίσκουν θέση στην καθημερινότητά μας. Τα δώρα που δεν μένουν στο ράφι, αλλά γίνονται μέρος μικρών, καθημερινών στιγμών. Ένα χειροποίητο δώρο, φτιαγμένο με μεράκι και γεμάτο αρώματα, ανήκει σίγουρα σε αυτή την κατηγορία - και το αρωματισμένο αλάτι με βότανα είναι ένα από αυτά.

Αλάτι Μεσολογγίου και επιλεγμένα βότανα, φέρνουν στο τραπέζι γήινες νότες και καθαρή, αυθεντική γεύση. Ένας πολύτιμος σύμμαχος στην κουζίνα, ιδανικός για όποιον αγαπά τη μαγειρική και εκτιμά τις απλές, αλλά εκλεκτές πινελιές, που κάνουν τη διαφορά σε κάθε πιάτο.

Υλικά

  • 250 γρ. αλάτι Μεσολογγίου
  • 1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 1 κ.σ. θυμάρι αποξηραμένο
  • 1 κ.σ. δενδρολίβανο αποξηραμένο, πολύ ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. φύλλα λουΐζας, αποξηραμένα
  • 1 κ.σ φλούδα λεμονιού, αποξηραμένη και ψιλοκομμένη 

Διαδικασία

  1. Σε ένα καθαρό μπολ ανακατεύουμε το αλάτι με τα βότανα και τη φλούδα λεμονιού.
  2. Τρίβουμε απαλά το μείγμα με τα δάχτυλα μας, χωρίς να το κάνουμε σκόνη.
  3. Μεταφέρουμε το μείγμα σε καθαρό γυάλινο δοχείο με καπάκι.
  4. Το αφήνουμε να σταθεί 3-5 μέρες πριν τη χρήση, ώστε να δέσουν τα αρώματα.

Συμβουλές 

  • Προσοχή, όλα τα βότανα πρέπει να είναι απολύτως στεγνά.
  • Φυλάσσεται σε δροσερό, ξηρό μέρος, μακριά από υγρασία και άμεσο φως. Διατηρείται έως και 6-8 μήνες.
  • Το αλάτι βοτάνων χρησιμοποιείται όπως το κοινό αλάτι, αλλά σε μικρότερη ποσότητα. Μπορείς να το προσθέσεις σε ψητά λαχανικά, κόκκινες σάλτσες,  ψητά κρεατικά, ψητές πατάτες ή πατάτες φούρνου και απλά σε μια φέτα ζεστό ψωμί με ελαιόλαδο.
  • Μπορείς να το συσκευάσεις σε ένα υπέροχο κεραμικό με καπάκι ή σε να ζωγραφισμένο γυάλινο βάζο. Μαζί με το όνομα σου και τα συστατικά μην ξεχάσεις να γράψεις και την ημερομηνία παρασκευής.