
Την Κυριακή 2 και τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου, από τις 11:00 έως τις 19:00, η Τεχνόπολη μετατρέπεται σε οινικό προορισμό, αφού 60 μικροί οινοπαραγωγοί θα παρουσιάσουν τα κρασιά τους, δίνοντας στους επισκέπτες την ευκαιρία, να βιώνουν μια μοναδική γευστική εμπειρία με κάθε γουλιά.
Η έκθεση «Μικροί Οινοποιοί 2025» επεκτείνεται φέτος σε τέσσερις αίθουσες της Τεχνόπολης, προσφέροντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν εκατοντάδες κρασιά, ταξιδεύοντας νοητά σε ολόκληρη την Ελλάδα. Τα οινοποιεία συμμετέχουν με ετικέτες που συνδυάζουν ποιότητα, αυθεντικότητα και χαρακτήρα, ιδιαίτερο για κάθε περιοχή.
Εκτός από τη δυνατότητα της γευσιγνωσίας, η έκθεση προσφέρει στους επισκέπτες και την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους οινοποιούς, ώστε να μάθουν για την ιστορία και τη φιλοσοφία που κρύβεται πίσω από κάθε κρασί.
Επίσης, θα πραγματοποιηθούν workshops, όπως το «Ελληνικές ή Διεθνείς Ποικιλίες; Ποικιλίες... ΣΜΟΕ!» με τον οινογράφο Σίμο Γεωργόπουλο, ο οποίος θα παρουσιάσει έξι βασικά οινικά προφίλ «διά χειρός ΣΜΟΕ», βάζοντας δίπλα-δίπλα ξακουστά σταφύλια του παγκόσμιου αμπελώνα και σπουδαία ελληνικά «αδελφάκια» τους σε μια ενδιαφέρουσα κόντρα. Αλλά και το «Riedel Glass Tasting» με τον sommelier Γιώργο Λούκα, στο οποίο εξερευνώνται οι διαφορές που μπορεί να προσφέρει το σχήμα του ποτηριού στη γευστική δοκιμή.
Σημειώνεται ότι η έκθεση παρουσιάζει και φέτος την καμπάνια SMOE Friendly, που ενισχύει τη σύνδεση του κοινού με τα μικρά οινοποιεία, αναδεικνύοντας τα σημεία πώλησης που στηρίζουν τους μικρούς παραγωγούς.
Μπορείς να κλείσεις το εισιτήριο σου εδώ.