Φωτεινός χώρος με γήινα χρώματα, μίνιμαλ αισθητική, ένα ευρύχωρο μπαρ και μόλις δύο τραπέζια στον εσωτερικό χώρο. Αυτά τα στοιχεία συνθέτουν κατά βάση το Yphes, το νέο εστιατόριο που προστέθηκε στον αθηναϊκό γαστρονομικό χάρτη πριν από λίγο καιρό, δίπλα στο ξενοδοχείο Emerald.
Στο τιμόνι της κουζίνας βρίσκεται ο σεφ Νίκος Ζερβός, ο οποίος διατηρεί στη φαρέτρα του εμπειρίες από συνεργασίες - όπως αυτή με τον Χριστόφορο Πέσκια - και με αυτές ως εφόδια, παρουσιάζει πια το δικό του εστιατόριο.
Θα έλεγε κανείς πως είναι περισσότερο ένα bistro, που μας περιμένει από νωρίς το πρωί μέχρι το βράδυ, με πιάτα που βασίζονται σε γνώριμες, μεσογειακές γεύσεις. Η κουζίνα με brunch που κινείται στη λογική των bowls και των σάντουιτς και σερβίρεται μέχρι τις 16:00 τις καθημερινές και μέχρι τις 14:00 τα Σαββατοκύριακα. Μετά, σειρά έχει το lunch και dinner μενού με πιάτα όπως κριθαρότο με καλαμάρι και Κρόκο Κοζάνης, λαυράκι με σελινόριζα και χόρτα, σιγομαγειρεμένη στηθοπλευρά με αφρό πατάτας και λάχανο κίμτσι και οι πατατοκροκέτες με τσορίθο. Γενικά, το concept είναι to share, για να μοιραστείς με την παρέα σου.
Απαρατήρητα δεν περνούν και τα κοκτέιλ που φτιάχνουν - άλλα κλασικά με τα δικά τους twists και άλλα signature, βασισμένα σε δικές του ιδέες και συνθέσεις.
Yphes
Κτενά 3, Αθήνα 10563
Τηλέφωνο: 211-33.35.433
Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα-Πέμπτη & Κυριακή 08:00-00:00, Παρασκευή-Σάββατο 08:00-00:30