
Τώρα που φθινοπώριασε για τα καλά και όλοι έχουμε διάθεση για λίγο χουχούλιασμα στο σπίτι, μαζευτήκαμε με δύο φίλες για να πούμε τα νέα μας, μαζί με κρασάκι, φυσικά. Με την κουβέντα λοιπόν πέρασε η ώρα και εμείς όχι μόνο δεν είχαμε φάει κάτι - ενώ ήδη είχαμε πιει μισό μπουκάλι - αλλά κυρίως ήταν τόσο αργά πια που μέχρι και οι επιλογές στο delivery ήταν μειωμένες έως ανύπαρκτες.
Επομένως, έπρεπε να κατευθυνθούμε προς την κουζίνα γνωρίζοντας πως έπρεπε να φτιάξουμε κάτι γρήγορο, εύκολο και κυρίως αξιοποιώντας τα υλικά που υπήρχαν διαθέσιμα γιατί πού να πας και για ψώνια τέτοια ώρα. Γι' αυτό αυτοσχεδιάσαμε και επειδή το αποτέλεσμα ήταν αναπάντεχα νόστιμο, δεν γινόταν να μην το μοιραστώ και με τους αναγνώστες του Cookout.
Αποφασίσαμε να φτιάξουμε ατομικές πίτσες χρησιμοποιώντας τορτίγιες που είχα στο ντουλάπι και να τις εμπλουτίσουμε με πεπερόνι και μοτσαρέλα. Πίτσα του δεκάλεπτου -και ούτε- θα ελεγα. Φυσικά, ως προς τα υλικά μπορείς να πειραματιστείς με ό,τι έχεις εσύ εύκαιρο στο ψυγείο, αλλά οφείλω να ομολογήσω πως ο δικός μας πειραματισμός πέτυχε και γι' αυτό στον προτείνω.
Και εδώ θα σου πω ένα κόλπο: μην ανάβεις ολόκληρο φούρνο για μία τορτίγια. Βάλε τη στο τηγάνι. Αυτό κάναμε εμείς και έτσι χρησιμοποιήσαμε μόνο ένα σκεύος, γιατί και λόγω ώρας δεν θέλαμε να μείνουν πολλά άπλυτα στο νεροχύτη.
Το μυστικό πίσω από το οποίο κρύβεται όλη η νοστιμιά και ο λόγος που ενθουσιαστήκαμε ήταν ότι αποφασίσαμε να σοτάρουμε το πεπερόνι πρώτα, με αποτέλεσμα να αφήσει λίγο από το λίπος του στο τηγάνι και η τορτίγια να ψηθεί μέσα σε αυτό. Η παρακάτω δοσολογία είναι για μια ατομική πίτσα, ασχέτως που εμείς εκείνο το βράδυ φτιάξαμε παραπάνω.
Πίτσα πεπερόνι στο τηγάνι
Υλικά
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 κ.γ. νερό
- ¼ κ.γ. μυρωδικά της αρεσκείας σου
- λίγη σκόνη σκόρδου
- αλάτι
- 1 τορτίγια μεγάλη
- 10 με 12 φέτες πεπερόνι, μικρές
- ½ φλ. μοτσαρέλα τριμμένη με χαμηλά λιπαρά
Διαδικασία
- Για την πίτσα πεπερόνι με τορτίγια ζεσταίνουμε ένα μεσαίο τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά. Καλό είναι να έχουμε δίπλα ένα πιάτο.
- Στο μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τον πελτέ ντομάτας, το νερό, τα ιταλικά μυρωδικά, τη σκόνη σκόρδου και το αλάτι μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Με το πίσω μέρος ενός κουταλιού ή μια μικρή σπάτουλα, απλώνουμε τη σάλτσα πάνω στη μία πλευρά της τορτίγιας, φτάνοντας μέχρι τις άκρες.
- Βάζουμε τις φέτες πεπερόνι στο ζεστό τηγάνι σε μία στρώση και ψήνουμε μέχρι να βγάλουν λίγο από το λίπος τους, να πάρουν χρώμα στις άκρες και να καμπυλώσουν προς τα πάνω, για περίπου 1–3 λεπτά. Με μια τρυπητή κουτάλα, τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις μεταφέρουμε στο πιάτο, αφήνοντας το λίπος μέσα στο σκεύος.
- Τοποθετούμε την τορτίγια στο τηγάνι με τη μεριά της σάλτσας προς τα πάνω. Ρίχνουμε από πάνω τη μοτσαρέλα και τακτοποιούμε το πεπερόνι πάνω στο τυρί.
- Σκεπάζουμε καλά το τηγάνι με καπάκι, αλουμινόχαρτο ή ένα ταψάκι και ψήνουμε, ελέγχοντας ανά διαστήματα, μέχρι να πάρουν χρώμα οι άκρες και να λιώσει το τυρί για περίπου 2-4 λεπτά.
- Μεταφέρουμε την τορτίγια σε ξύλο κοπής, την κόβουμε και σερβίρουμε όσο είναι ζέστη.