Υλικά
- 300 γρ. μπισκότα τύπου digestive
- 3 κ.σ. βούτυρο ανάλατο, λιωμένο
Για την κρέμα
- 180 γρ. τυρί κρέμα
- ½ φλ. + 1 κ.σ. φυστικοβούτυρο χωρίς κομμάτια καρπού
- 2½ κ.σ. μέλι
- 1½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
Για τη σοκολάτα
- 220 γρ. σοκολάτα μαύρη, σε κομμάτια
- ½ φλ. κρέμα γάλακτος
Για το σερβίρισμα
- 200 ml κρέμα γάλακτος, χτυπημένη
- σοκολάτα κουβερτούρα, τριμμένη
Ερυθρό, γλυκό blend των ποικιλιών Ξινόμαυρο, Μοσχόμαυρο, Νεγρικιώτικο και Σκλήθρο, με αρώματα αποξηραμένων φρούτων, μελιού, καφέ και ξηρών καρπών. Η πρόταση του WSPC: Το Κελάρι Του Ταπνού - Οινοποιείο Δύο Φίλοι
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το παρφέ σοκολάτας με φυστικοβούτυρο και τυρί κρέμα χτυπάμε τα μπισκότα στον πολυκόφτη μέχρι να γίνουν ψίχουλα. Προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε καλά, μεταφέρουμε σε μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα στον πολυκόφτη και χτυπάμε καλά, μέχρι το μείγμα να γίνει μια λεία πάστα. Μεταφέρουμε σε μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
- Για τη σοκολάτα, βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε μια μικρή κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει μια βράση σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε αμέσως τα κομμάτια σοκολάτας και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αποσύρουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Για τη συναρμολόγηση των παρφέ, παίρνουμε μικρά ποτήρια ή γυάλινα μπολ και αρχίζουμε να κάνουμε στρώσεις: Βάζουμε αρχικά 1 κ.σ. από το μείγμα των μπισκότων στον πάτο, ισιώνουμε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού, περιχύνουμε με λίγη κρέμα μας και ρίχνουμε από πάνω λίγη σοκολάτα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλη μια φορά και με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε τα υπόλοιπα παρφέ.
- Γαρνίρουμε κάθε παρφέ με λίγη χτυπημένη κρέμα γάλακτος, τριμμένη σοκολάτα και τα βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 10 λεπτά πριν σερβίρουμε.
- Τα παρφέ διατηρούνται στο ψυγείο για έως και 3 μέρες, αλλά, καθώς η σοκολάτα θα σκληρύνει, θα πρέπει να τα βγάλoυμε από το ψυγείο περίπου 15 λέπτά πριν τα σερβίρουμε.
- Εκτός από τριμμένη σοκολάτα, μπορούμε να βάλουμε σε κάθε παρφέ και ένα πουράκι σοκολάτας.