Υλικά

για 2 βάζα 900 γρ. 

  • 2 κιλά μανταρίνια ακέρωτα (κλημεντίνες ή κλημεντίνες με χιώτικα μαζί)
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 250 ml νερό
  • χυμό από μισό λεμόνι
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τη μαρμελάδα μανταρίνι, σε νερό που κοχλάζει, ζεματάμε για 3-4 λεπτά ολόκληρα τα μανταρίνια. 
  2. Τα αφήνουμε να κρυώσουν, τα ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε τα κουκούτσια και όσο μπορούμε τις λευκές μεμβράνες. 
  3. Τα πολτοποιούμε σε δόσεις στον πολυκόφτη.
  4. Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα, βράζουμε για 3 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη, μέχρι αυτή να λιώσει. 
  5. Προσθέτουμε τον πολτό των μανταρινιών και σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας πού και πού, βράζουμε τη μαρμελάδα για 20-25 λεπτά.
  6. Ρίχνουμε το λεμόνι και μοιράζουμε τη μαρμελάδα σε βάζα. 
  7. Τα κλείνουμε καλά και τα αφήνουμε να κρυώσουν αναποδογυρισμένα στον πάγκο της κουζίνας.