Υλικά
για 2 βάζα 900 γρ.
- 2 κιλά μανταρίνια ακέρωτα (κλημεντίνες ή κλημεντίνες με χιώτικα μαζί)
- 1 κιλό ζάχαρη
- 250 ml νερό
- χυμό από μισό λεμόνι
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τη μαρμελάδα μανταρίνι, σε νερό που κοχλάζει, ζεματάμε για 3-4 λεπτά ολόκληρα τα μανταρίνια.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν, τα ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε τα κουκούτσια και όσο μπορούμε τις λευκές μεμβράνες.
- Τα πολτοποιούμε σε δόσεις στον πολυκόφτη.
- Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα, βράζουμε για 3 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη, μέχρι αυτή να λιώσει.
- Προσθέτουμε τον πολτό των μανταρινιών και σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας πού και πού, βράζουμε τη μαρμελάδα για 20-25 λεπτά.
- Ρίχνουμε το λεμόνι και μοιράζουμε τη μαρμελάδα σε βάζα.
- Τα κλείνουμε καλά και τα αφήνουμε να κρυώσουν αναποδογυρισμένα στον πάγκο της κουζίνας.