Σοκολατένιο κέικ γεμιστό με κρέμα πορτοκάλι

Σοκολατένιο κέικ γεμιστό με κρέμα πορτοκάλι

Υλικά

για μία φόρμα για κέικ διαμέτρου 28 εκ. 

Για το κέικ

  • 200 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια
  • 260 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  •  ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 3 αυγά
  • 200 ml γάλα
  • 1 κ.σ. βανίλια ή 2 βανιλίνες
  • 1 κ.σ. βούτυρο & 1 κ.σ. κακάο για τη φόρμα

Για την κρέμα τυριού με άρωμα πορτοκάλι

  • 300 γρ. τυρί κρέμα
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 2 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού

Blend από Μονεμβασιά, Κυδωνίτσα, Ασύρτικο και Ασπρούδες με εξαιρετική πολυπλοκότητα αρωμάτων και εντυπωσιακή συμπύκνωση και δομή. Η πρόταση του WSPC: Μονεμβασιά – Malvasia Tsimbidi Monemvasia Winery

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το σοκολατένιο κέικ, γεμιστό με κρέμα με άρωμα πορτοκάλι, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (αντιστάσεις). 
  2. Βουτυρώνουμε μία φόρμα για κέικ διαμέτρου περίπου 28 εκ. Πασπαλίζουμε με το κακάο και αφήνουμε στην άκρη.
  3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
  4. Ζεσταίνουμε το γάλα και αφού το αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τα κομμάτια σοκολάτας. Αφήνουμε για 2-3 λεπτά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
  5. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια και χτυπάμε με το μίξερ χειρός (ή την κουζινομηχανή) για 5 λεπτά μέχρι να ασπρίσει. 
  6. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα. Αρχίζουμε να ρίχνουμε τα στερεά υλικά μέσα στο μπολ, εναλλάξ με το μείγμα σοκολάτας, ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα (ή με μία μαρίζ), μέχρι να ενωθούν. Αφήνουμε στην άκρη. 
  7. Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε τη γέμιση: με το μίξερ χειρός χτυπάμε όλα τα υλικά μέχρι να ενωθούν.
  8. Ρίχνουμε στη φόρμα του κέικ τα ⅔ από το σοκολατένιο μείγμα. Με ένα κουτάλι τοποθετούμε προσεκτικά την κρέμα τυριού, φροντίζοντας να μην ακουμπήσει στα τοιχώματα της φόρμας (αλλά να παραμείνει στο κέντρο της). 
  9. Από πάνω ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα. 
  10. Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά. Μετά τα 45 λεπτά βυθίζουμε στο κέικ μία οδοντογλυφίδα. Δεν πρέπει να βγει εντελώς στεγνή, αλλά να έχει ελάχιστη υγρασία και μερικά τρίμματα στην επιφάνεια της.