
Υπό τη σκιά του επιβλητικού βράχου της Ακρόπολης και του Παρθενώνα, σε ένα ειδυλλιακό τοπίο, το εστιατόριο του ξενοδοχείου AthensWas, Sense, το οποίο μάλιστα κέρδισε μία θέση στα προτεινόμενα εστιατόρια (main selected) του οδηγού Michelin, οργανώνει θεματικές βραδιές, αφιερωμένες στο food & wine pairing.
Πρωταγωνιστές θα είναι ετικέτες κρασιού από οινοποιεία της Δράμας, της Λήμνου, του Αμύνταιου και της Βουργουνδίας, τα οποία συνδυάζονται με τα δύο degustation menus που αποτελούν έμπνευση του σεφ Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου, βασισμένη στα Ελευσίνια Μυστήρια.
Και τα δύο μενού ολοκληρώνονται σε 12 βήματα. Από αυτά, τα 3 πρώτα είναι amuse bouche και τα 3 τελευταία γλυκά, ενώ και τα δυο μενού βασίζονται σε ελληνικές πρώτες ύλες και συνταγές, αλλά σε μια εκτέλεση άκρως γαστρονομική, δοσμένη μέσα από ιδιαίτερες τεχνικές. Κάθε πιάτο σερβίρεται σε ειδικά σκεύη και με ιδιαίτερο τρόπο από ειδικά εκπαιδευμένα άτομα, ενώ για τα συγκεκριμένα events κάθε οινοποιείο φροντίζει να εναρμονίζει τις επιλογές κρασιών με τα πιάτα που βγαίνουν από την κουζίνα, προκειμένου να προσφέρει μία ολοκληρωμένη εμπειρία food & wine pairing.
Το πρόγραμμα των θεματικών βραδιών
- Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου: Οινοποιείο David Moret (Βουργουνδία) σε συνεργασία με τη Brix Wines
- Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου: Οινοποιείο Oenops Wines (Δράμα) σε συνεργασία με την Deals Wines
- Παρασκευή 7 Μαρτίου: Οινοποιεία Λήμνου - Lemnos Philema
- Πέμπτη 27 Μαρτίου: Οινοποιείο Κυρ-Γιάννη (Αμύνταιο)
Sense
Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5, Αθήνα 11742, (στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου AthensWas)
Τηλέφωνο: 210-92.00.240
Ωράριο: Δευτέρα-Κυριακή 18:00-00:00