Σίγουρα το κοτόπουλο είναι αυτό το τρόφιμο που επιλέγεις συχνά πυκνά – αν προσπαθείς να προσέχεις τη διατροφή σου και δεν είσαι vegan φυσικά -, ως μία ελαφριά, υγιεινή, ευέλικτη και χορταστική τροφή που μπορεί να μπει πραγματικά σε πάμπολλες συνταγές. Και εδώ που τα λέμε όντως αποτελεί ένα άπαχο κρεατικό γεμάτο πρωτεΐνη.

Πολλοί είναι αυτοί που το επιλέγουν ως τροφή και για να ρίξουν τα υψηλά επίπεδα χοληστερίνης και λογικά όντως συμβάλλει σε αυτή την προσπάθεια ως σύνολο μίας γενικότερης διατροφής βέβαια. Όμως δεν είναι το μόνο, αφού ένα άλλο είδος κρέατος μάλλον κερδίζει στα σημεία. 

Το κρέας στρουθοκαμήλου έχει λίγο λιγότερη χοληστερίνη και λιγότερα κορεσμένα λιπαρά από το κοτόπουλο, ειδικά σε άπαχη μορφή.

Και τα δύο είναι εξαιρετικές επιλογές για όσους προσέχουν τη χοληστερίνη, όμως η στρουθοκάμηλος έχει ένα μικρό πλεονέκτημα λόγω του ακόμη χαμηλότερου κορεσμένου λίπους.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι στα 100 γρ. ποσότητας κρέατος περιλαμβάνει περίπου 60 mg χοληστερίνης, τη στιγμή που το κοτόπουλο έχει 70-75 γρ. 

Τα οφέλη του κρέατος από στρουθοκάμηλο 

Το κοτόπουλο είναι σίγουρα πολύ πιο εύκολα προσβάσιμο στο εμπόριο, όπως και φθηνό, ενώ η στρουθοκάμηλος θεωρείται πιο εξειδικευμένη επιλογή. 

Πρόκειται για άπαχο κρέας υψηλής ποιότητας, πλούσιο σε πρωτεΐνη – περιέχει περίπου 28 γρ. ανά 100 γρ.-, που βοηθά στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και του μεταβολισμού — κρίσιμα για τη ρύθμιση του σωματικού βάρους, το οποίο επηρεάζει και τη χοληστερίνη.
Περιέχει ευεργετικά λιπαρά οξέα όπως τα ωμέγα-3, σε μικρότερες βέβαια ποσότητες απ’ ό,τι τα ψάρια, αλλά περισσότερο από άλλα κόκκινα κρέατα. Αυτά τα λιπαρά βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής και της LDL χοληστερίνης.

Πού θα το βρεις 

Η διαθεσιμότητα στο εμπόριο είναι βέβαια περιορισμένη, όμως μπορείς να αναζητήσεις κρέας στρουθοκαμήλου σε εξειδικευμένα κρεοπωλεία και ντελικατέσεν και να κάνεις την παραγγελία σου. 

Παρότι πτηνό, η στρουθοκάμηλος δεν έχει λευκό, αλλά κόκκινο κρέας και χρειάζεται προσοχή στο μαγείρεμα με χαμηλή φωτιά, γιατί στεγνώνει εύκολα.