Τα new age bakeries δεν αποτελούν πια ένα μέρος για να πάρεις απλώς ψωμί ή κάτι για το σπίτι, αλλά ένα μέρος που αποτελέσει έξοδο πρωινή, για καφέ και μαζί μία φρεσκοψημένη, μοσχομυριστή γλυκιά ή αλμυρή λιχουδιά. Και ο κόσμος φαίνεται πως τα αγαπά πολύ, γι αυτό και δεν είναι τυχαίο ότι συνεχίζουν να ξεπηδούν το ένα μετά το άλλο

Σε νεότερες εξελίξεις, ένας ακόμη σύγχρονος φούρνος ετοιμάζεται πυρετωδώς να ανοίξει τις πόρτες του στην ανήσυχη γειτονιά του Παγκρατίου, ονόματι No Crumbs (ούτε ψίχουλο, στα ελληνικά). Και όντως, υπόσχεται ότι όσα θα ετοιμάζει θα είναι τόσο νόστιμα, που δεν θα μένει ψίχουλο.

Στην πραγματικότητα βέβαια, το όνομα αντικατοπτρίζει και τη zero waste φιλοσοφία, όπου τίποτα δεν θα πετιέται, αλλά θα αξιοποιείται για τη δημιουργία νέων προϊόντων. 

Πίσω από το νέο εγχείρημα βρίσκεται η pastry chef  Λίζα Κερμανίδου, η οποία έχει εργαστεί μεταξύ άλλων στο Café Kitsuné του Λονδίνου. Έρχεται λοιπόν εδώ για να εφαρμόσει τις τεχνικές και τη φιλοσοφία που γνώρισε εκεί, βάζοντας το δικό της στίγμα στην αθηναϊκή σκηνή, μέσα από διαφορετικά είδη ψωμιού, κρουασάν, buns και άλλα viennoiserie. Περιμένουμε λοιπόν να μάθουμε περισσότερα.

No Crumbs 

Υμηττού 225, Παγκράτι