
H εταιρεία Βενέτη ανοίγει ξανά το θρυλικό μαγαζί της Μηλιώνη με το όνομα Veneti Jackson Hall. Φυσικά δεν θα μπορούσε το νέο εγχείρημα να μην έχει στο επίκεντρο και το ψωμί. Έτσι, εκτός από το bar restaurant που βρίσκεται στον πρώτο όροφο, στο ισόγειο συναντάμε το Artisan Bakery, ένα σύγχρονο αρτοποιείο, ενώ στον ημιόροφο φιλοξενείται ένα εργαστήριο παραγωγής ψωμιού. Ο κλασικός Ινδιάνος στην είσοδο, σήμα-κατατεθέν του Jackson Hall, παραμένει στη θέση του και καλωσορίζει τους επισκέπτες.
Τι δοκιμάζουμε στο νέο Veneti Jackson Hall; Στον πρώτο όροφο σερβίρονται κλασικές προτάσεις της αμερικάνικης κουζίνας, από τον σεφ Jean Louis Capsalas, όπως burgers και πίτσα με αφράτη, αμερικάνικη ζύμη.
Όλα τα παραπάνω πλαισιώνονται σαλάτες, αλλά και all time classic ορεκτικά, ενώ τα cocktails και η μεγάλη ποικιλία κρασιών στο bar, θυμίζουν στιγμές από την παλιά αίγλη του μαγαζιού.
Για επιδόρπιο, σημείωσε ότι σερβίρουν παγωτά Δωδώνη αλλά και μια σειρά γλυκών που δημιουργήθηκε ειδικά για το συγκεκριμένο κατάστημα από τους pastry chefs Νικόλα Νικολακόπουλο, Ζήση Γκούντα και Γιάννη Ασπρούλη.
Στο bar-restaurant ο χώρος είναι διακοσμημένος με αυθεντικά αμερικάνικα στοιχεία και retro αναφορές. Το θερμό σοκολατί του ξύλου, τα κόκκινα καθίσματα και οι αμερικάνικες παλιές διαφημίσεις συμπληρώνουν την εικόνα.
Στο Artisan Bakery πάλι, αρτοποιοί ζυμώνουν και φουρνίζουν τα ψωμιά μπροστά στα μάτια των επισκεπτών, ενώ εκείνοι παρατηρώντας τη διαδικασία μπορούν να επιλέξουν τι ακριβώς θέλουν, από πίτες και ψωμιά, μέχρι αρτοσκευάσματα και και γλυκά.
Jackson Hall by Veneti
Μηλιώνη 4, Αθήνα
Τηλέφωνο: Αrtisan Bakery 211-00.81.595, Bar-Restaurant 211-00.81.598