Το Negroni είναι από τα πιο κλασικά και αγαπημένα ιταλικά κοκτέιλ: τζιν, Campari και γλυκό βερμούτ, σε τέλεια ισορροπία γλυκόπικρης γεύσης. Όμως, κάπου στο Μιλάνο της δεκαετίας του ’70, ένα «λάθος» έγραψε ιστορία.

Συγκεκριμένα, ένας μπάρμαν αντί να προσθέσει τζιν, έριξε αφρώδες κρασί στο ποτήρι. Το αποτέλεσμα; Το Negroni Sbagliato - δηλαδή το «λάθος Negroni», αφού στα ιταλικά η λέξη sbagliato σημαίνει λανθασμένο.

Αυτό το απρόσμενο λάθος χάρισε στον κόσμο ένα πιο ανάλαφρο και δροσερό κοκτέιλ, γι' αυτό και είναι το αγαπημένο πολλών τους καλοκαιρινούς μήνες με την αφόρητη ζέστη.

Το Sbagliato διατηρεί τον πικάντικο χαρακτήρα του Campari και τη γλυκύτητα του βερμούτ, αλλά αντί για τη βοτανική ένταση του τζιν, παίρνει τις φυσαλίδες και τη φρεσκάδα ενός Prosecco.

Τι περιέχει το Negroni Sbagliato

  • Campari: το κλασικό ιταλικό απεριτίφ με το έντονο κόκκινο χρώμα και την πικρή γεύση.
  • Γλυκό, κόκκινο βερμούτ: για να ισορροπήσει την πικράδα με βάθος και γλυκύτητα.
  • Αφρώδες κρασί (Prosecco ή άλλο ξηρό αφρώδες): το συστατικό-έκπληξη που κάνει το Sbagliato δροσερό και ανάλαφρο.

Negroni Sbagliato

Υλικά

  • 45 ml Campari
  • 45 ml γλυκό, κόκκινο βερμούτ
  • 45 ml Prosecco ή άλλο ξηρό αφρώδες κρασί
  • πάγο
  • 1 φέτα πορτοκάλι (για γαρνίρισμα)

Διαδικασία

  1. Γεμίζουμε ένα ποτήρι old fashioned με πάγο.
  2. Προσθέτουμε το Campari και το βερμούτ και συμπληρώνουμε με το αφρώδες κρασί.
  3. Ανακατεύουμε απαλά και γαρνίρουμε με 1 φέτα πορτοκάλι.