Στη σειρά The Bear που προβάλλεται στο Disney+, οι θεατές παρακολουθούν πολύτιμα μαθήματα, τόσο σε θέματα οργάνωσης όσο και σε μαγειρικές τεχνικές υψηλού επιπέδου.
Στην τρίτη σεζόν, ο πρωταγωνιστής Carmy Berzatto δουλεύει ως μαθητευόμενος στο φημισμένο εστιατόριο French Laundry, το οποίο διαθέτει αστέρια Michelin και εκεί ο Τhomas Κeller - ένας από τους πιο διακεκριμένους σεφ στον κόσμο, ο οποίος εμφανίζεται υποδυόμενος τον εαυτό του - τού διδάσκει πώς να φτιάξει ψητό κοτόπουλο επιπέδου Michelin.
Η σκηνή εστιάζει σε μια ιδιαίτερη τεχνική του Κeller: Την αφαίρεση του διχαλωτού κόκαλου από το στήθος του κοτόπουλου, γνωστού ως wishbone στα αγγλικά ή «γιάντες» στα ελληνικά. Παρότι δεν είναι μια συνήθης πρακτική όταν πρόκειται να ψήσουμε ολόκληρο το κοτόπουλο, ο Κέλερ εξηγεί ότι αυτή η λεπτομέρεια κάνει τη διαδικασία του σερβιρίσματος πιο εύκολη και κομψή. Με το wishbone να λείπει, τα στήθη του κοτόπουλου μπορούν να κοπούν ολόκληρα και αψεγάδιαστα, χωρίς να εμποδίζεται το μαχαίρι από το κόκαλο.
Μάλιστα αν καταφέρεις να αφαιρέσεις το κόκαλο χωρίς να σπάσει, η παράδοση - όπως υποδηλώνει και το όνομά του - σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις μια ευχή. Η διαδικασία, όπως φαίνεται στη σκηνή, είναι απλή και εκτελείται γρήγορα. Ο Κeller ξεκινά τοποθετώντας το κοτόπουλο με το στήθος προς τα πάνω και ψηλαφώντας κοντά στο σημείο του λαιμού για να εντοπίσει το κόκαλο. Στη συνέχεια, με μικρές τομές γύρω από το κόκαλο, το χαλαρώνει και το αφαιρεί προσεκτικά. Παρότι για τον σεφ αυτή η διαδικασία παίρνει μόλις μερικά δευτερόλεπτα, για έναν λιγότερο έμπειρο μάγειρα μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερος χρόνος.
Αυτή η λεπτομέρεια, αν και φαινομενικά ασήμαντη, δείχνει τη σημασία που δίνει ο Κeller στη φινέτσα και την ακρίβεια, ακόμα και στις πιο απλές συνταγές. Πρόκειται για μια κίνηση που δεν αφορά μόνο τη γεύση αλλά και την εμπειρία του φαγητού.