Υλικά
- 3 ρέβες μικρές, καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλα καρέ
- 1 πατάτα μεγάλη, καθαρισμένη και κομμένη σε μεγάλα καρέ
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
- 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
- 6 κλωναράκια θυμάρι, μόνο τα φύλλα
- 1 φύλλο δάφνης
- 850 ml ζωμός λαχανικών
- 120 ml crème fraiche
- 100 γρ. μπέικον, κομμένο σε μικρά καρέ
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Λευκό Viognier με αρώµατα ροδάκινου και ψωµιού σε φόντο βανίλιας. Πλούσια γεύση και επίγευση στιβαρή που διαρκεί. Η πρότασή μας: Coma Berenices - Κτήμα Μερκούρη
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο σε μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει, για περίπου 10'. Πασπαλίζουμε με το θυμάρι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τις ρέβες, την πατάτα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ζωμό και φέρνουμε σε βρασμό. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, για περίπου 20'.
- Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το μπέικον. Σε αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε το μπέικον, μέχρι να γίνει τραγανό, για περίπου 10'. Το βγάζουμε από το τηγάνι, μεταφέρουμε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και αφήνουμε στην άκρη.
- Όταν είναι έτοιμα τα λαχανικά, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ και προσθέτουμε την crème fraiche. Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται συμπληρώνουμε αλάτι και πιπέρι.
- Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή σε μπολ και γαρνίρουμε με μπέικον και αν θέλουμε με λίγο επιπλέον θυμάρι και ελαιόλαδο.