Τραγανό, αρωματικό και έτοιμο σε λίγα λεπτά, το ποπ κορν είναι το απόλυτο σνακ για κάθε περίσταση! Από κλασικό και ελαφρύ μέχρι γλυκό και πικάντικο, εδώ έχεις τρεις εκδοχές για όλα τα γούστα.
Υλικά
Κλασικό αλμυρό ποπ κορν
- 80 γρ. καλαμπόκι για ποπ κορν
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
- ½ κ.γ. αλάτι
Γλυκό ποπ κορν με καραμέλα
- 80 γρ. καλαμπόκι για ποπ κορν
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
- 100 γρ. ζάχαρη καστανή
- 50 γρ. βούτυρο
- 2 κ.σ. μέλι
- ¼ κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Ποπ κορν με μπαχαρικά BBQ
- 80 γρ. καλαμπόκι για ποπ κορν
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
- ½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- ½ κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
- ½ κ.γ. ζάχαρη καστανή
- ¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)
- ½ κ.γ. αλάτι
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
Κλασικό αλμυρό ποπ κορν
- Για το κλασικό αλμυρό ποπ κορν, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο ή το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μεσαία/δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε τους σπόρους του καλαμποκιού, σκεπάζουμε με καπάκι και κουνάμε ελαφρώς την κατσαρόλα.
- Μόλις αρχίσουν να σκάνε τα καλαμπόκια, χαμηλώνουμε ελαφρώς τη φωτιά και συνεχίζουμε να κουνάμε μέχρι να σταματήσουν να σκάνε.
- Μεταφέρουμε το ποπ κορν σε μπολ, πασπαλίζουμε με μπόλικο αλάτι και σερβίρουμε!
Γλυκό ποπ κορν με καραμέλα
- Για το γλυκό ποπ κορν με καραμέλα, ετοιμάζουμε το ποπ κορν όπως στη βασική συνταγή και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Σε μικρή κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το μέλι και το αλάτι σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει το μίγμα, να καραμελώσει και να αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα (περίπου 3-4 λεπτά).
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη βανίλια και περιχύνουμε το ποπ κορν με την καραμέλα, ανακατεύοντας καλά.
- Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και απολαμβάνουμε!
Ποπ κορν με μπαχαρικά BBQ
- Για το ποπ κορν με μπαχαρικά BBQ, ετοιμάζουμε το ποπ κορν όπως στη βασική συνταγή.
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε όλα τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη.
- Λιώνουμε το βούτυρο σε μικρό κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε τα μπαχαρικά, ανεβάζουμε τη φωτιά και ζεσταίνουμε για 1-2 λεπτά.
- Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από το ποπ κορν, ανακατεύουμε καλά και απολαμβάνουμε!
Για πιο τραγανή υφή, άπλωσε το καραμελωμένο ποπ κορν σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήσε το για 5 λεπτά στους 160°C.