Η ομάδα του Τσίφτη, με τους Μπάμπη Καζάνα, Σήφη Μανουσέλη, Αντώνη Νικηταρά και Γιάννη Φυρογένη, συναντά τους Λημνιούς μάγειρες Μαρία Καλλιγερή, Μιχαλίτσα Καγκή και Νάσο Κοτσιναδέλη και μαζί δημιουργούν ένα μενού εμπνευσμένο από τις γεύσεις, τα αρώματα και τα αυθεντικά προϊόντα του νησιού.

Προτάσεις με ταυτότητα και προϊόντα της Λήμνου θα πρωταγωνιστήσουν, σε μια εμπειρία που τιμά την παράδοση αλλά κοιτάζει και προς το σήμερα. Το μενού, που σερβίρεται αποκλειστικά την Τρίτη 11 Νοεμβρίου, περιλαμβάνει πιάτα όπως τα παραδοσιακά κατιμέρια και πετεινό με φλωμάρι, αλλά και πιο δημιουργικά όπως αρνάκι στις κλιματσίδες με ρετσίνα και μούστο.

Τη γευστική εμπειρία θα συμπληρώνουν κρασιά αποκλειστικά από τη Λήμνο, βασισμένα στις ποικιλίες Μοσχάτο Αλεξανδρείας και Λημνιό - την αρχαιότερη ελληνική ποικιλία. 

Το Lemnos Philema αποτελεί πρωτοβουλία που προωθεί την εξωστρέφεια της Λήμνου, αναδεικνύοντας τον πλούτο της τοπικής παραγωγής, της γαστρονομίας και του κρασιού του νησιού. Από την άλλη, το Τσίφτης Γαστροκουτούκι συνεχίζει να τιμά τη φιλοσοφία του, δημιουργώντας πιάτα με βάση εποχιακά προϊόντα και αυθεντικές ελληνικές γεύσεις.

Info

Πότε: Τρίτη 11 Νοεμβρίου
Που: Μιχαλακοπούλου 88A & Σεβαστείας, Ιλίσια
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210-77.54.246