
Το πρώτο αστέρι που κέρδισε ο George Kataras, ελληνιστί Γιώργος Κατάρας, ήταν για το εστιατόριο Vanderveen, πάλι στο Άμστερνταμ, στη διάρκεια της πανδημίας, το οποίο κατάφερε να διακριθεί στον ενάμιση χρόνο λειτουργίας του. Με το CUE, το δεύτερο εστιατόριο που άνοιξε στην πρωτεύουσα της Ολλανδίας τον Δεκέμβριο του 2024, θα έλεγε κανείς ότι μόλις έκανε το δικό του ατομικό ρεκόρ στην «πίστα» των Michelin!
Στην πρόσφατη συνέντευξη που μου έδωσε ο Γιώργος Κατάρας μου το είχε πει: «Δεν γίνεται να μην το πάρουμε φέτος». «Κι ας λειτουργεί μόνο 10 μήνες;», του λέω. «Το φαγητό που μαγειρεύω το δοκιμάζω», μου απαντά με αυτογνωσία και αυτοπεποίθηση. Και επειδή το δοκίμασα κι εγώ στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Greek Chefs Abroad», που έγινε το καλοκαίρι που μας πέρασε στην Πάργα θα πω ότι αυτός ο σεφ θα μας εκπλήξει ευχάριστα πολλές φορές στο μέλλον.
Ιδού τι ανάρτησε στα social media πριν από λίγες ώρες σχετικά με τη διάκρισή του:
«Τι στιγμή… Ακόμα μοιάζει λίγο απίστευτο. Είναι μια τεράστια τιμή και κάτι για το οποίο είμαστε απίστευτα περήφανοι. Αυτό το αστέρι αντικατοπτρίζει όλους όσοι υπήρξαν μέρος του CUE από την πρώτη μέρα — την εκπληκτική μας ομάδα, τους φίλους μας στη Lindenhoff Farm, και όλους τους συνεργάτες μας που μας φέρνουν καθημερινά την ομορφιά της φύσης στην πιο αγνή της μορφή. Νιώθουμε πραγματικά τυχεροί που δουλεύουμε μαζί τους.
Και σε όλους εσάς, τους επισκέπτες μας - κάθε άνθρωπο που κάθισε να φάει, να πιει και να ακούσει μαζί μας - σας ευχαριστούμε που είστε κομμάτι αυτού του ταξιδιού.
Ξεκινήσαμε το CUE με μια απλή ιδέα: να δημιουργήσουμε έναν χώρο όπου το καλό φαγητό, ο ήχος και οι άνθρωποι συναντιούνται. Το να βλέπουμε αυτό το πάθος να αναγνωρίζεται από τον Οδηγό Michelin σημαίνει για εμάς τα πάντα.
Σας ευχαριστούμε για την αγάπη, τη στήριξη και την ενέργεια που μας δώσατε. Δεν θα τα είχαμε καταφέρει χωρίς εσάς.
Στην υγειά όσων έρχονται - και σε πολλές ακόμη βραδιές γύρω από το τραπέζι».
