Κυριολεκτικά 12 πιάτα, με βάση την εποχικότητα και με το καθένα να έχει τη δική του ιστορία, μας συστήνει ο σεφ Παύλος Κυριακής μέσα από το νέο του εστιατόριο «Δώδεκα Πιάτα», που εδώ και λίγο καιρό υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες στο Κουκάκι.

Το concept, από το στήσιμο του χώρου, μέχρι τις γεύσεις, ακολουθεί αυτό της αυθεντικής ελληνικής ταβέρνας, με ξύλινα τραπεζοκαθίσματα, λευκά τραπεζομάντιλα στρωμένα στα τραπέζια, σήμα κατατεθέν το μωσαϊκό δάπεδο και πολυελαίους που κλέβουν την παράσταση. 

Όπως λέει και ο ίδιος ο σεφ, «το μενού αποτελεί ένα ταξίδι στις γεύσεις της κλασικής αθηναϊκής ταβέρνας, όπως τις ξέρουμε και τις αγαπάμε, αλλά με μία μικρή ανατροπή». Πώς μεταφράζεται αυτό; Γνώριμες μυρωδιές, αγαπημένες υφές και γεύσεις που έχουν στόχο να ξυπνήσουν τις πιο νόστιμες αναμνήσεις, δοσμένες όμως με μια σύγχρονη ματιά, με τις πινελιές του Παύλου Κυριάκη και της ομάδας του. 

Και όταν λέμε πιάτα που όλοι ξέρουμε, εννοούμε από χόρτα εποχής, τυροκαυτερή - η οποία αντί για κρύα σερβίρεται ζεστή - και τζατζίκι με ένα αρωματικό twist, μέχρι χειροποίητο γύρο που φτιάχνουν καθημερινά στην κουζίνα, τηγανητές πατάτες με αυγά, κοντοσούβλι και μοσχαρίσιο συκώτι στη σχάρα. 

Όλες οι προτάσεις του μενού συνδυάζονται με κρασιά κυρίως από τον ελληνικό αμπελώνα. 

Δώδεκα Πιάτα 

Οδυσσέα Ανδρούτσου 36, Αθήνα 11741

Τηλέφωνο: 210-92.42.514 
Ωράριο Λειτουργίας: Τρίτη-Παρασκευή 14:00-00:00, Σάββατο-Κυριακή 13:00-00:00, Δευτέρα κλειστά