
Είναι ίσως η πιο δημοφιλής, μικρή συσκευή κουζίνας και δεν είναι τυχαίο ότι από τότε που έκανε την εμφάνισή της κατάφερε να κατακτήσει όλους τους ερασιτέχνες μάγειρες, ενώ καθημερινά πολλαπλασιάζονται και οι συνταγές που μπορείς να ψήσεις στο air fryer.
Και μπορεί να είναι πιο συνηθισμένο να χρησιμοποιείται στο ψήσιμο αλμυρών πιάτων, ωστόσο δεν είναι λίγα και τα γλυκίσματα που μπορούν να ψηθούν στον αέρα. Δική μας αγαπημένη, γλυκιά συνταγή, αυτά τα cookies με βρώμη και σταφίδες από τον Jamie Oliver, που ετοιμάζονται εύκολα και γρήγορα και είναι ένα απολαυστικό γλυκό σνακ για όλη την οικογένεια: Για το πρωινό των παιδιών ή το σνακ στο σχολείο, αλλά και για να συνοδεύσουν τον καφέ και το τσάι.
Υλικά (για 15 cookies)
- 85 γρ. βούτυρο
- 20 γρ. σιρόπι σφενδάμου
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 140 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 100 γρ. βρώμη
- 100 γρ. ζάχαρη καστανή
- 1 κ.γ. κανέλα
- ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
- 50 γρ. σταφίδες
Διαδικασία
- Για να ψήσεις cookies στο air fryer ξεκινάς ως εξής: Βάζεις το βούτυρο και το σιρόπι σφενδάμου σε κατσαρολάκι και ζεσταίνεις σε χαμηλή φωτιά, να λιώσει το βούτυρο.
- Βάζεις σε ένα μπολ το αλεύρι, τη βρώμη, τη ζάχαρη, την κανέλα, τη σόδα, τις σταφίδες και το ξύσμα λεμονιού. Προσθέτεις το μείγμα από το λιωμένο βούτυρο με το σιρόπι και ανακατεύεις να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
- Χώρισε τη ζύμη στα τρία και στη συνέχεια από κάθε τρίτο πλάσε 5 μπαλάκια.
- Με την παλάμη σου πίεσε κάθε μπαλάκι να πλατύνει ελαφρά και μετέφερε όσα χωράνε στο air fryer, αφήνοντας περίπου 1 εκ. απόσταση μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν στο ψήσιμο. Επειδή δεν θα χωρέσουν όλα τα μπισκότα με τη μία, θα τα ψήσεις σε δόσεις.
- Ψήνεις τα μπισκότα στους 175°C για 15 λεπτά, μετά αφαιρείς με προσοχή το καλάθι του air fryer και αφήνεις να κρυώσουν για 5 λεπτά, πριν τα μεταφέρεις σε πιατέλα.
Tip
Για να παραμείνουν τα μπισκότα τραγανά για περισσότερο, άφησε τα να κρυώσουν καλά πάνω σε σχάρα και στη συνέχεια, αποθήκευσε τα σε μεταλλικό κουτί ή γυάλινο βάζο που κλείνει καλά.
