Τα συσκευασμένα τρόφιμα αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής μας για αυτό και είναι πολύ χρήσιμο να γνωρίζουμε τι ακριβώς σημαίνουν οι πληροφορίες στις ετικέτες τους, καθώς και πως μπορούμε να τις διαχειριστούμε καλύτερα.
Μάλιστα, μπορεί να τύχει οι παραγωγοί τροφίμων να χρησιμοποιήσουν παραπλανητικές πρακτικές προκειμένου να ενισχύσουν την εμπορική τους απήχηση. Επομένως, είναι αναγκαίο να ξέρουμε πότε ένα τρόφιμο είναι όντως χωρίς προσθήκη ζάχαρης και πότε υπάρχει αυτός ο ισχυρισμός αλλά στο πίσω μέρος της συσκευασίας φαίνεται να έχουν χρησιμοποιηθεί άλλα σάκχαρα. Έτσι, η επιλογή ενός προϊόντος με πλήρη διαφάνεια ως προς τα συστατικά του δεν είναι πάντα τόσο απλή όσο φαίνεται.
Επιπλέον, μπορεί να συναντήσεις στο μπροστινό μέρος μιας συσκευασίας ότι ένα τρόφιμο είναι light, gluten-free, οργανικό ή και ολικής άλεσης. Τι σημαίνουν όμως όλοι αυτοί οι ισχυρισμοί και τι απ' όλα αυτά μπορούμε να εμπιστευτούμε;
Ο Μάνος Δημητρούλης, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc αναλαμβάνει να μας λύσει όλες τις απορίες σχετικά με τις ετικέτες των τροφίμων που καταναλώνουμε, ξεκινώντας πρώτα από την κατανόηση των εννοιών στο παρακάτω βίντεο:
Περισσότερες διατροφικές συμβουλές από τον Μάνο Δημητρούλη στο: www.dietstories.gr