Για το 2026 η Ελλάδα ενισχύει την παρουσία της στον MICHELIN Guide, με την ένταξη για πρώτη φορά δύο ακόμη προορισμών, πέρα από την Αθήνα. Στο εξής, στη λίστα προστίθενται η Θεσσαλονίκη και η Σαντορίνη

Μάλιστα ο οδηγός MICHELIN ανακοίνωσε με story στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ότι και επισήμως επεκτείνεται σε αυτούς τους δύο ελληνικούς προορισμούς και ζήτησε από τους ακολούθους του να μοιραστούν τις γαστρονομικές τους εμπειρίες και να στείλουν τις προτιμήσεις τους.  

Michellin Guide

Michellin Guide

Η επανένταξη της Αθήνας και η προσθήκη της Θεσσαλονίκης αναμένεται να συμβάλουν ουσιαστικά στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου και στην ενίσχυση του τουρισμού των πόλεων. Η Σαντορίνη πάλι, αναδεικνύεται ως premium γαστρονομικός προορισμός, που συνδέει τη διεθνή φήμη της με υψηλού επιπέδου διακρίσεις.

Σύμφωνα με πηγές του ΑΠΕ-ΜΠΕ η ανακοίνωση για την ένταξη των νέων προορισμών πραγματοποιήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο ειδικής τηλεδιάσκεψης, από τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ, Ανδρέα Φιορεντίνο, και τον Gwendal Poullennec, International Director of the MICHELIN Guide, παρουσία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Στέλιου Αγγελούδη, και της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σαντορίνης, Γεωργίας Νομικού. Όλες οι πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη νέα συνεργασία που έρχεται ως αποτέλεσμα πολύμηνων συζητήσεων μεταξύ του ΕΟΤ, των φορέων και του Οδηγού.

Ειδικότερα ο Ανδρέας Φιορεντίνος δήλωσε ότι: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που υποδεχόμαστε τη Michelin στην Αθήνα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και που παρουσιάζουμε δύο νέους ελληνικούς προορισμούς στη διεθνή γαστρονομική κοινότητα. Η Σαντορίνη, ένας από τους πιο εμβληματικούς προορισμούς παγκοσμίως, διαθέτει μια εκλεπτυσμένη και ξεχωριστή γαστρονομική σκηνή, ενώ η Θεσσαλονίκη αναδεικνύει τον πλούσιο γαστρονομικό της χαρακτήρα, διαμορφωμένο μέσα στους αιώνες ως ιστορικό σταυροδρόμι πολιτισμών».

Ο Gwendal Poullennec, International Director του MICHELIN Guide, τόνισε ότι: «Η ένταξη της Αθήνας, της Σαντορίνης και της Θεσσαλονίκης στην επιλογή μας αναδεικνύει τη ζωντανή και πολυδιάστατη γαστρονομική κουλτούρα της Ελλάδας. Κάθε προορισμός προσφέρει ένα ξεχωριστό γαστρονομικό αποτύπωμα, διαμορφωμένο από την πολιτιστική του κληρονομιά, τις τοπικές πρώτες ύλες και τη δημιουργικότητα των σεφ του. Η νέα αυτή έκδοση θα στρέψει το ενδιαφέρον σε μια χώρα όπου η γαστρονομία συνεχίζει να συναρπάζει, να εμπνέει και να προσελκύει λάτρεις του καλού φαγητού από όλο τον κόσμο».