Υλικά

για 1 βάζο 300 γρ.

  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • ½ κ.γ. αλάτι
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τη σάλτσα αλατισμένης καραμέλας βουτύρου βάζουμε σε κατσαρολάκι το βούτυρο με τη ζάχαρη και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσουν.
  2. Προσθέτουμε προσεκτικά την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να βράσει για 3 λεπτά. Στο τέλος ρίχνουμε το αλάτι.
  3. Αφήνουμε τη σάλτσα καραμέλας στην άκρη να κρυώσει και να πήξει.
  4. Μόλις κρυώσει εντελώς, τη μεταφέρουμε σε γυάλινο βάζο με καπάκι και τη διατηρούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 εβδομάδες. Σε περίπτωση που θέλουμε να τη χρησιμοποιήσουμε αργότερα, την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Καθώς βράζουμε την καραμέλα, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί γιατί μπορεί να φουσκώσει.
  • Η υφή της σάλτσας όταν είναι ζεστή, θα είναι αρκετά υγρή, αλλά καθώς κρυώνει θα αρχίσει να σταθεροποιείται. Αν τη θέλουμε πιο ρευστή μπορούμε να προσθέσουμε 1-2 κ.σ. κρέμα γάλακτος. Μπορούμε επίσης να την επαναφέρουμε στην αρχική της σύσταση ζεσταίνοντάς την ελαφρά.