
Υλικά
για 1 βάζο 300 γρ.
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος
- 80 γρ. βούτυρο
- 200 γρ. ζάχαρη μαύρη
- ½ κ.γ. αλάτι
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τη σάλτσα αλατισμένης καραμέλας βουτύρου βάζουμε σε κατσαρολάκι το βούτυρο με τη ζάχαρη και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσουν.
- Προσθέτουμε προσεκτικά την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να βράσει για 3 λεπτά. Στο τέλος ρίχνουμε το αλάτι.
- Αφήνουμε τη σάλτσα καραμέλας στην άκρη να κρυώσει και να πήξει.
- Μόλις κρυώσει εντελώς, τη μεταφέρουμε σε γυάλινο βάζο με καπάκι και τη διατηρούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 εβδομάδες. Σε περίπτωση που θέλουμε να τη χρησιμοποιήσουμε αργότερα, την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Καθώς βράζουμε την καραμέλα, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί γιατί μπορεί να φουσκώσει.
- Η υφή της σάλτσας όταν είναι ζεστή, θα είναι αρκετά υγρή, αλλά καθώς κρυώνει θα αρχίσει να σταθεροποιείται. Αν τη θέλουμε πιο ρευστή μπορούμε να προσθέσουμε 1-2 κ.σ. κρέμα γάλακτος. Μπορούμε επίσης να την επαναφέρουμε στην αρχική της σύσταση ζεσταίνοντάς την ελαφρά.