
Καλοκαιράκι, η εποχή του «φαγητό έξω». Έξω σε ταβέρνες και beach bars μετά το μπάνιο στη θάλασσα με όλη την παρέα, αλλά και έξω σε αυλές και βεράντες με την οικογένεια, κάτω από την παχιά σκιά της τέντας. Και όλα αυτά πάνω από τραπέζια γεμάτα με νόστιμα, καλοκαιρινά πιάτα και μεζέδες που ανοίγουν την όρεξη για φαγητό και ατελείωτες, χαλαρές συζητήσεις. Είμαι σίγουρη ότι μπορείς να το κάνεις εικόνα, γιατί αν με κάτι συνδέεται το ελληνικό καλοκαίρι - αμέσως μετά τη θάλασσα - είναι οι γεύσεις της εποχής.
Βέβαια, το φαγητό δεν έρχεται ποτέ μόνο του, θέλει και τον συνοδό του. Εδώ οι περισσότεροι θα έρθουν να σου πουν για το food & wine pairing, αλλά πίστεψέ με το κρασί δεν - πρέπει - να είναι η μόνη σου εναλλακτική. Είτε γιατί θα οδηγήσεις μετά, είτε γιατί είναι νωρίς και δουλεύεις, είτε γιατί απλά δεν έχεις όρεξη για αλκοόλ, αλλά παρ’ όλα αυτά λαχταράς ένα δροσιστικό ποτό, τα αναψυκτικά έρχονται να γίνουν η ιδανική εναλλακτική.
Θα μου πεις τώρα, «εντάξει να πάρω αναψυκτικό, αλλά γιατί χρειάζεται σκέψη για να αποφασίσω τι θα πιω ανάλογα με το τι θα φάω;» Το καλό με τα αναψυκτικά είναι ότι ταιριάζουν δίπλα σε κάθε πιάτο, από ένα γρήγορο σνακ της παραλίας ή του lunch box του γραφείου, μέχρι το αγαπημένο σου κυρίως πιάτο. Το μυστικό που ίσως δεν ήξερες μέχρι σήμερα, είναι ότι αν κάνεις τους κατάλληλους συνδυασμούς αναψυκτικών με φαγητού, οι γεύσεις απογειώνονται. Πάμε να δούμε πώς θα πετύχεις το ιδανικό food & soft drink pairing;
Πες μου τι τρως να σου πω τι αναψυκτικό να πιεις
Για εσένα που «καλοκαιρινό φαγητό» σημαίνει ποικιλίες θαλασσινών και τηγανητά κολοκυθάκια - ο τύπος «ταβερνάκι πάνω στο κύμα», δηλαδή - το συναρπαστικό Lemon Lime αναψυκτικό της ΕΨΑ είναι η ιδανική επιλογή. Αναζωογονητικό, με ελαφρώς πικάντικες νότες, το Lemon Lime δίνει μια φρεσκάδα σε αλμυρά πιάτα και ταιριάζει επίσης με tacos με λαχανικά και σάλτσα lime, αλλά και πλατό τυριών. Επιπλέον, το δυναμικό άρωμά του καθαρίζει τον ουρανίσκο, άρα είναι ό,τι πρέπει όταν θέλεις να αλλάξεις γεύση ανάμεσα στα πιάτα.
Αν πάλι προτιμάς τις πιο ανατρεπτικές και ιδιαίτερες γεύσεις, τότε αξίζει να δοκιμάσεις το Pink Grapefruit & Lemon της ΕΨΑ, που συνδυάζει τον γλυκοπικάντικο χυμό του γκρέιπφρουτ με τα ζουμερά στοιχεία του λεμονιού. Βάλε την για παράδειγμα δίπλα σε μία πίτσα με αλλαντικά, ένα ζουμερό burger ή pulled pork sandwich, αλλά και σε σολομό και θα με θυμηθείς, καθώς η οξύτητα του γκρέιπφρουτ θα «κόψει» τη λιπαρότητα τους και θα τονίσει ωραία τις έντονες γεύσεις.
Extra tip: Αν σερβίρεις το Pink Grapefruit & Lemon σε ένα ποτήρι γεμάτο πάγο και το γαρνίρεις με μία φέτα γκρέιπφρουτ, έχεις την αίσθηση ότι πίνεις ένα δροσερό κοκτέιλ, χωρίς αλκοόλ.
Βγάλε τη ζάχαρη, πολλαπλασίασε την απόλαυση
Ψάχνεις μια πιο υγιεινή πρόταση αναψυκτικού, χωρίς όμως να στερηθείς τη φρουτένια απόλαυση που σου χαρίζει η αγαπημένη σου λεμονάδα ή πορτοκαλάδα; Η ΕΨΑ έχει δημιουργήσει τις Zero εκδοχές των κλασικών αναψυκτικών, που θα συνοδεύσουν όπως πρέπει το φαγητό σου, χωρίς να χρειαστεί να αγχώνεσαι για τις θερμίδες της κάθε γουλιάς.
Οι φίλοι του λεμονιού, θα αγαπήσουν τη ZERO Λεμονάδα της ΕΨΑ που συνδυάζεται αρμονικά με φρέσκα και ανάλαφρα πιάτα, όπως κρύες σούπες λαχανικών, πράσινες σαλάτες με κοτόπουλο ή καλοκαιρινά φρούτα, ζυμαρικά με λεμόνι και μυρωδικά, αλλά και ωμά πιάτα με ψάρι όπως carpaccio και ceviche. Η οξύτητα και η ελαφριά γλυκύτητα, χωρίς τη ζάχαρη, καθιστούν τη ZERO Λεμονάδα ιδανική για όσους προσέχουν.
Όσοι προτιμούν την πορτοκαλάδα πάλι, θα ενθουσιαστούν με τη φρουτένια ZERO Πορτοκαλάδα της ΕΨΑ που με την ελαφριά γλύκα της αναδεικνύει πιάτα που παίζουν με τις γευστικές αντιθέσεις και ταιριάζει τόσο με comfort επιλογές, όσο και με πιάτα με γλυκό στοιχείο όπως η φακοσαλάτα με πορτοκάλι και δυόσμο, ένα ψητό κοτόπουλο με καραμελωμένα καρότα, μια φρουτοσαλάτα με βότανα αλλά και ένα πλατό τυριών που θα συνοδεύεται από κάποια φρουτένια μαρμελάδα.
Γιατί καλοκαίρι και ΕΨΑ πάνε παρέα
Η ΕΨΑ εξελίσσει την παράδοσή της με σύγχρονες, ισορροπημένες γεύσεις. Από τη ZERO σειρά, μέχρι τους γευστικούς συνδυασμούς εσπεριδοειδών, τα προϊόντα της προσφέρουν ποιότητα και αυθεντικότητα. Παράλληλα, αποτελούν ιδανικούς συνοδοιπόρους κάθε καλοκαιρινού τραπεζιού, αποδεικνύοντας ότι η ποιότητα και η απόλαυση μπορούν να είναι και δροσερές. Γιατί το φαγητό δεν είναι μόνο θέμα υλικών, είναι και θέμα απόλαυσης.