Υλικά

για 1 μεγάλο βάζο

  • 1 κιλό μείγμα από κατεψυγμένα φρούτα του δάσους
  • 700 γρ. ζάχαρη
  • χυμό από μισό λεμόνι
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τη μαρμελάδα με φρούτα του δάσους, σε μέτρια φωτιά και σε αντικολλητική κατσαρόλα, βάζουμε τα φρούτα με τη ζάχαρη.
  2. Μόλις αρχίσει να λιώνει, ανακατεύουμε καλά.
  3. Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας για 40 λεπτά.
  4. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το χυμό λεμόνι και περνάμε ελαφρά με το ραβδομπλέντερ τη μαρμελάδα. Αν θέλουμε, μπορούμε να την λιώσουμε εντελώς ή να αφήσουμε μικρά κομματάκια.
  5. Όσο είναι καυτή, τη μοιράζουμε σε βάζα. Κλείνουμε καλά και τα αφήνουμε να κρυώσουν αναποδογυρισμένα στον πάγκο της κουζίνας. Έτσι αποστειρώνονται τα βάζα.

Στην Κεντρική Αγορά του Ρέντη, σε μεγάλες συσκευασίες, βρίσκουμε τα πιο φθηνά κατεψυγμένα φρούτα της αγοράς, το ίδιο και στα πολωνικά και βαλκανικά μπακάλικα.