Ο Παναγιώτης Διαμαντής και ο Μανώλης Πλατέλας θα δημιουργήσουν από ένα ξεχωριστό μενού, που θα συνοδεύεται από ένα προσεκτικά επιλεγμένο wine pairing ή cocktail pairing, προσφέροντας στους επισκέπτες την ιδανική αρμονία γεύσεων.
Συγκεκριμένα στις 17 Μαρτίου τα ηνία της κουζίνας αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Διαμαντής, σεφ με εμπειρία σε εστιατόρια, όπως το Noma (2 Michelin) και το Era Ora (1 Michelin).
Το μενού της βραδιάς, με κόστος 50€ ανά άτομο, θα περιλαμβάνει:
- Amuse
Μαγιάτικο ceviche, βουτυρόγαλα από φιστίκι Αιγίνης, νεράντζι, χαρουπόμελο, garum, πραλίνα φιστικιού Αιγίνης. - Step 1 - Ορεκτικό
Μεδούλι, ουρά μόσχου ψητή, βούτυρο αχινού, τσίλι, πουρές κρεμμυδιού, «Καρίκι» Τήνου, μαύρη τρούφα. - Step 2 - Κυρίως
Μπακαλιάρος sous vide, φρικασέ φύκια, wakame, αρακάς, bimi μπρόκολο, ponzu dashi, αφρός μάραθου. - Step 3 - Επιδόρπιο
Καραμελωμένος ανανάς, montée ivoire, crumble κανέλας, σιρόπι βανίλιας.
Στις 18 Μαρτίου τη σκυτάλη παίρνει ο Μανώλης Πλατέλλας, ένας σεφ που έχει πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας σε κουζίνες του εξωτερικού και που ως Executive Chef στο Lindos Blu, βραβεύτηκε με Χρυσό Σκούφο και Greek Cuisine Award.
Το μενού του, με κόστος 50€ ανά άτομο θα περιλαμβάνει:
- Amuse
Γαρίδες κοιλάδος, κρέμα γογγύλι (γογγυλοκράμβη + αγριοράπανο), αγγούρι (chutney ζωμού + πράσινο χρώμα Sosa), αγριοράπανο, αντίβ (σκόνη μαϊντανού), αυγοτάραχο τόνου, φύτρες κόλιανδρου. - Step 1 - Ορεκτικό
Χταπόδι carpaccio, πέρλες μάνγκο, πίκλα κρεμμυδιού, τραγανά φύλλα κάπαρης, dressing passion fruit. - Step 2 - Κυρίως
Beef Choco Striploin, πουρές πραλίνας αγκινάρας (τοπιναμπούρ), φρέσκια τρούφα, φουντούκι, ελληνικός καφές. - Step 3 - Επιδόρπιο
Cremeux λεμονιού, σάλτσα μάνγκο, τραγανή λευκή σοκολάτα με φυστίκι Αιγίνης, αφρός δυόσμου.
Wine Pairing ή Signature Cocktail: Θα μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε ένα προσεκτικά σχεδιασμένο wine pairing ή ένα signature cocktail pairing, ώστε να απολαύσεις κάθε μενού με την ιδανική αρμονία γεύσεων.
The Amorous Project
Αγίου Δημητρίου 8, Κηφισιά, τηλ. 210-80.89.890