Με ναυαρχίδα τη Γραβιέρα Νάξου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, η οποία τα τελευταία χρόνια κατακτά τη δεύτερη θέση των τυριών παγκοσμίως, το γαστρονομικό φεστιβάλ του νησιού έρχεται για 7η χρονιά από τις 13 έως τις 15 Ιουνίου. 

Στο τριήμερο του Food Experience Graviera Naxos, διακεκριμένοι σεφ θα πειραματιστούν με το εμβληματικό Π.Ο.Π. προϊόν της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών της Νάξου, εμπνεόμενοι από τις διεθνείς τάσεις και θα δημιουργήσουν fusion πιάτα. Επίσης, θα εξερευνήσουν τη σύγχρονη κουζίνα, υιοθετώντας καινοτόμες τεχνικές και βιώσιμες πρακτικές. Αντλούν έμπνευση από τη φύση, τις παιδικές αναμνήσεις, τις ιστορίες των ανθρώπων και μεταμορφώνουν την παράδοση σε εμπειρία. Το αποτέλεσμα; Πιάτα που μιλούν ελληνικά με παγκόσμια φωνή.

Graviera Festival Νάξος


Γαστρονομικά locations

Όλα θα γίνουν στην Πλάκα με την ατελείωτη παραλία, στον Άγιο Προκόπη με τα καταγάλανα νερά, στα γραφικά σοκάκια της Χώρας, στο Ενετικό Κάστρο, στα παραδοσιακά χωριά της ορεινής Νάξου και στον εξωτικό παράδεισο των Κουφονησίων.