Καλή η Βιέννη, το Παρίσι και το Λονδίνο, όμως υπάρχει μία μαγεία και στην Αθήνα που ντύνεται χριστουγεννιάτικα. Ο κόσμος βγαίνει όλο και περισσότερο, βάζει τα καλά του, κρατά γλυκά στο χέρι, γεμίζει τα εστιατόρια, τα θέατρα, τα μπαρ. Και υπάρχουν έξοδοι αυτοί την περίοδο που αξίζει να βάλεις στη wishlist σου για να νιώσεις όλο αυτό το μαγικό κλίμα. Έξοδοι λίγο πιο εκλεπτυσμένοι, που αξίζει να προσφέρεις στον εαυτό σου.
Μία από αυτές ίσως είναι και το εστιατόριο Art Lounge στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου New Hotel στην καρδιά της πόλης. Ένα ξενοδοχείο και ένα εστιατόριο που διατηρεί τη διακριτική πολυτέλεια και τον κομψό του χαρακτήρα, όμως παράλληλα αφήνει το δικό του στίγμα. Είναι λίγο πιο καλλιτεχνικό και ξεφεύγει σίγουρα από κάθε «αποστειρωμένο» πρότυπο.
Μπαίνοντας στο ξενοδοχείο θα αντικρίσεις έναν ατμοσφαιρικό χώρο και θα πάρεις το ασανσέρ για να ανέβεις στο Art Lounge. Χώρος που αυτό το διάστημα κλείνεται με τζαμαρία περιμετρικά, ώστε να προστατεύεσαι από το κρύο, αλλά το μάτι σου να έχει ανεμπόδιστη πρόσβαση στη θέα στον Λυκαβηττό, το Σύνταγμα, την Ακρόπολη και όλα τα φώτα της πόλης που αυτό το διάστημα είναι πολύ περισσότερα.
Στον χώρο βλέπεις το ξύλινο μπαρ που πίσω του έχει μία πραγματικά πλούσια βιβλιοθήκη και από πάνω του τρία ιδιαίτερα, χρυσά φωτιστικά που το κάνουν να λάμπει. Γύρω σου θα παρατηρήσεις σίγουρα και κομμάτια σύγχρονης τέχνης που συμπληρώνουν την αισθητική. Στη σάλα στέκουν οι ροτόντες που είναι στρωμένες με λευκά τραπεζομάντιλα και περιβάλλονται από τις χαρακτηριστικές, αναπαυτικές πολυθρόνες σε λαδί χρώμα.
Τόνοι γήινοι παντού, ωραίος φωτισμός, έμφαση στη λεπτομέρεια. Σου θυμίζει και λίγο σαν να είσαι στο σαλόνι κάποιου σπιτιού. Και φυσικά, το δυνατό χαρακτηριστικό, η θέα, που μπορείς να χαζεύεις για ώρα. Μέχρι βέβαια να φτάσει σου τραπέζι σου το πρώτο πιάτο, που για λίγα λεπτά σίγουρα θα κλέψει την παράσταση από τη θέα.
Ο executive chef Μπάμπης Κουντούρης υπογράφει το νέο μενού, που παντρεύει τη νοσταλγία με τη φρεσκάδα της εποχής, διατηρώντας πιάτα του Art Lounge που αγαπήθηκαν και έγιναν πλέον κλασικά, αλλά παρουσιάζοντας και νέες γεύσεις.
Το γεύμα μας ξεκίνησε δροσερά, με τη σαλάτα σπανάκι που έκανε «παρέα» με ένα τραγανό φύλλο κρούστας, φρέσκο κρεμμύδι, μυρωδικά, φέτα Καλαβρύτων και βινεγκρέτ λεμονιού. Το τραγανό στοιχείο από το φύλλο κρούστας ήταν αυτό που έκανε τη διαφορά, ενώ ο συνδυασμός σπανάκι - φέτα * φύλλο, θύμισε λίγο και σπανακόπιτα!
Συνεχίσαμε πάλι ελληνικά, πατροπαράδοτα, αλλά με σύγχρονη ματιά, με τα αρνίσια κεφτεδάκια από τα ορεκτικά, που κολυμπούν σε μία μυρωδάτη σάλτσα ντομάτας με μπεσαμέλ και γκεμολάτα λεμονιού. Ακόμη και εγώ που δεν τρώω το αρνί, τα απήλαυσα. To ταρτάρ «σουτζουκάκια» από μοσχαρίσιο φιλέτο, ανατολίτικα μπαχαρικά και κονφί ντομάτας ήταν ωραία σκέψη και νόστιμη εκτέλεση, αλλά δεν μου άφησε τόσο την αίσθηση «σουτζουκάκι».
Από τα κυρίως δοκιμάσαμε το αχνιστό φιλέτο μπακαλιάρου με μπρόκολο, tapenade σταφίδας, κάπαρης και κουκουναριού, σε σάλτσα σαβόρο. Τρυφερό και νόστιμο το ψάρι και συνδυάστηκε ωραία με τη σάλτσα.
Από τα αγαπημένα μου ήταν το πιάτο αυτό που παραμένει διαχρονικά στον κατάλογο και έχει φυσικά τους λόγους του: το γιουβέτσι αστακού. Με ψητή ντομάτα, βούτυρο αστακού με μπούκοβο, ήταν πολύ ζουμερό, μελωμένο και με γεμάτη γεύση που το ευχαριστιόσουν πραγματικά.
Αν αγαπάς τις premium κοπές μπορείς να ρωτήσεις το προσωπικό για την κοπή ημέρας. Εμείς είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το ζουμερό rib eye με χοντρό αλάτι και ψητά λαχανικά από δίπλα.
Αν θέλεις κάτι πιο «μαγειρευτό» θα πρότεινα το φιλέτο μοσχαριού σωτέ που επίσης δοκιμάσαμε, με άγρια ψητά μανιτάρια που ήταν πολύ νόστιμα, πουρέ καραμελωμένου κρεμμυδιού στη βάση και σάλτσα από ξινόμαυρο κρασί που ολοκλήρωσε μοναδικά τις γεύσεις του πιάτου.
Στα γλυκά δεν μπορώ να μην δώσω τα εύσημα για αυτό το τιραμισού που, οπτικά, ήταν σωστό έργο τέχνης. Η κρέμα πήρε το σχήμα ενός μεγάλου κόκκου καφέ και από κάτω αυτό το crumble με σκόνη κακάο ήταν απλά υπέροχο.
Όλα γίνονται πολύ πιο ωραία αν τα συνδυάσεις με ένα από τα περιποιημένα κοκτέιλ τους. Ρώτησε για να δεις τι ταιριάζει στα γούστα σου και κινήσου αναλόγως.
Art Lounge
Φιλελλήνων 16 & Ναυάρχου Νικοδήμου 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: +30 210-32.73.170
Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα - Κυριακή 18.00 - 00:00