Τζάκο Λεβή
Γέννημα - θρέμμα της Θεσσαλονίκης, γεννήθηκα κυριολεκτικά μέσα στης κουζίνες της πρώτης ιδιωτικής σχολής μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής στην Ελλάδα. Εκεί ως παιδί, θαύμασα τη δημιουργία της κάθε συνταγής αλλά και την αξία της διδασκαλίας ως μία εκ των σπουδαιότερων για την πρόοδο της κοινωνίας. Γιος μίας εμβληματικής Σεφ, όλοι της έλεγαν «Πόσο τυχερά τα παιδιά σου που τρώνε όλα αυτά τα ωραία που φτιάχνεις», με εκείνη να απαντά πάντα ακριβώς το ίδιο: «τα παιδιά μου τρώνε ότι περισσεύει από τη Σχολή». Αρίστευσα στις πολιτικές επιστήμες, έκανα το μεταπτυχιακό μου στο Δίκαιο και τα Οικονομικά, όντας Υποψήφιος Διδάκτωρ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η καθημερινότητά μου με βρίσκει να υπηρετώ το μέλλον των νέων ανθρώπων που σπουδάζουν Μαγειρική, Ζαχαροπλαστική και Αρτοποιία στην οικογενειακή μας σχολή, La Chef Levi. Εντυπωσιάζομαι από τη δημιουργικότητα των Σεφ σε εστιατόρια με αστέρια Michelin σε όλο τον κόσμο ενώ παράλληλα προσπαθώ για την ανάδειξη της σπουδαίας ελληνικής γαστρονομίας. Το φαγητό είναι τρόπος ζωής, τρόπος να ανοίξεις τους ορίζοντες, να ταξιδέψεις τόσο στο παρελθόν όσο και στο μέλλον.