Το φεστιβάλ του Λουτρακίου επιστρέφει για 4η χρονιά και προσκαλεί τους λάτρεις της γαστρονομίας σε μια τριήμερη γιορτή που αναδεικνύει τον γαστρονομικό πλούτο της Κορινθιακής γης και φέρνει το κοινό σε επαφή με εκλεκτά τοπικά προϊόντα, ώστε να γνωρίσει νέες γεύσεις και αρώματα.
Επιχειρήσεις εστίασης, ξενοδοχεία, σεφ και παραγωγοί ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν αυθεντικές γευστικές εμπειρίες βασισμένες σε τοπικές πρώτες ύλες.
Πρόγραμμα γεμάτο εμπειρίες
Το πλούσιο πρόγραμμα του τριημέρου θα περιλαμβάνει όχι απλά δοκιμές προϊόντων αλλά εμπειρίες, από διάπλου του Ισθμού με live cooking επί του πλοίου, από καταξιωμένους τοπικούς σεφ, συνοδεία κοκτέιλ με τοπικά κρασιά, από το Οινοποιείο «Μανωλάκη», μέχρι γευσιγνωσία ελαιολάδου και food pairing, επίσκεψη στην Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού, στον Μαψό Κορινθίας και παρουσίαση του εργαστηρίου παραδοσιακών γεωργικών και γαλακτοκομικών προϊόντων, δείπνα, ακόμη και thermal spa. Δες εδώ αναλυτικά όλο το πρόγραμμα του φεστιβάλ.
Κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός
Πρόσφατα μάλιστα το Λουτράκι έγινε η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που αποκτά τον τιμητικό τίτλο Culinary Capital από τον διεθνώς αναγνωρισμένο οργανισμό World Food Travel Association, μία διάκριση που το κατατάσσει ανάμεσα στους κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς παγκοσμίως.
Το φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Τουριστικό Οργανισμό Λουτρακίου (L.T.O.), τον Σύλλογο Επισιτιστών Λουτρακίου «Ο Ξένιος Ζευς» και το Επιμελητήριο Κορινθίας, ενώ την οργάνωση και υλοποίηση έχει αναλάβει η εταιρεία Respond on Demand, εξειδικευμένη στο τουριστικό marketing.
Το Taste of Loutraki τελεί υπό την αιγίδα και υποστήριξη: του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Ανώνυμης Εταιρείας Διώρυγας Κορίνθου (ΑΕΔΙΚ) και της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Κορινθίας.